ChatGPT vs Gemini

Trefax3883

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, ben yapay zekalar ile çok fazla konuşan insanım. Fotoğraf atıp bir şeyler sorarım, sohbet ederim vs. sizce günlük konuşma tarzı ve yardımlar için hangi yapay zeka daha iyi ve doğal sohbet şeklinde insan gibi cevaplar veriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
ChatGPT sohbet konusunda daha iyi bence. Gemini daha ciddi. ChatGPT samimi. İnsan gibi sohbet ediyor. Bir de eğer sokak ağzıyla konuşmasını isterseniz daha insan gibi konuşuyor. Ayarlardan kişiselleştirme kısmında da ayarlayabilirsiniz.

Bölümüm yüzünden yapay zekayı uzun süredir ve baya aktif olarak kullanıyorum, genelliklede ChatGPT kullanıyordum fakat en son projemizde karışık bir sorunla karşılaştık ve çözmemiz gerekiyordu ve bir arkadaş Gemini önerdi, bizde denedik ve çok komplike bir sorunu tek seferde hatasız şekilde çözdü aynı sorunu ChatGPT de çözmek için en az 2 saat uğraşmak zorunda kalmıştık ve çözüme ulaşamadık, ayrıca GPT de premium bitince iyice saçmalıyor ve biraz olsun çalışan şey dahada bozuluyor. O yüzden son zamanlarda Gemini ye bir tık daha yakınım. (Bunlar benim deneyimlerim ve fikirlerimdir herkes başka şekilde düşünebilir.)

ChatGPT sohbet konusunda daha iyi bence. Gemini daha ciddi. ChatGPT samimi. İnsan gibi sohbet ediyor. Bir de eğer sokak ağzıyla konuşmasını isterseniz daha insan gibi konuşuyor. Ayarlardan kişiselleştirme kısmında da ayarlayabilirsiniz.
Evet şahsen ben elazığlıyım Elazığ şivesi kullanıyor napıyon bakem falan diyor sanki insan gibi ama premium olmazsa sohbet yarıda kalabiliyor bazen

Ben ücret ödeyemediğim için ve kod kopyalama kolaylığı ve token sayısından dolayı Gemini tercih ediyorum.
1M token olması büyük avantaj.

ChatGPT bana çok kısa sürede artık bloke oluyor. Ama 3-4 gün önce Gemini'nin hatalı kodladığı dosyayı ChatGPT'ye yükledim. İçinde PHP kodları var. Çalışmaması normal dedi. Gemini'ye sordum inkar etti. ChatGPT'nin tanım bazında yaptığı açıklamaları Gemini'ye yapıştırınca evet bunlar PHP dilinde kullanılıyor diye hatasını kabul etti.
Gemini'de yaşadığım en büyük sorun amnezi olması. Kod geliştirme anında alakası olmayan bir dosya içeriği yazdı. İkaz ettim, özür diledi doğru dosya içeriğini yeniden yazıyorum dedi ve önceki gün çalıştığımız dosya içeriğini yazdı. 5 saat aynı dosya güncellemesi yaptığı olabiliyor.

Benim pek sohbet etme özelliğim yok. Ama Gemini'ye yeni gelecek özellikler aslında birçok gencin konuşma stil ve hatalı gramer - hatalı kelime seslendirmesini de düzeltebilir.

CV'yi yükleyip, bana adım adım yeni hangi konularda eksik kaldığım ile bilgiler sorduğumda adını duymadığım site ve programlar ile çok faydası oldu.

Bu tamamen amacınızı karşıya iletme şekliniz ile ilgili.

Gemini'nin şu an halüsinasyon ve amnezi oranı yükseldi. Bunun da en büyük sebebi çok fazla datasına anlık araştırma/erişim sürecinin yeterli olmadığını düşünüyorum. VRAM'e olan bağımlılık bunu maalesef çok daraltıyor.

Şu an bile base bir mrp programı (Python ile) geliştiriyorum. Python ile en küçük eğitim almadığım için hiçbir bilgim yok. Ben projemi tarif ettim, o dB ve dosyaları oluşturdu. Sonuçları hataları paylaştım. Adım adım ilerliyorum. Özellikle amnezi olmadığı zamanlarda çok güzel işler yapıyor. Neden Python diye sormayın. Çünkü AI'ların temelinde var ve bayağı iyiler.
Geçen haftalarda network port tarama ve Online tercüme filan da yazdırdım.
Tercüme kısmında ilerlemeyi çok yapamadık. Kullandığı ve kullanmak istediği Google ile sorunlar oluyor. Ama port tarama sorunsuz denecek seviyede. İlerleyen günlerde, hiçbir satırını yazmadığım minik yazılımları paylaşırım buralarda.

Başarılar.

Gemini ezer gecer fikrime gore, ChatGPT o3-Pro modelini yayinlamadigi surece, şu anda llmarena ve webdev arenada 1. olan model Gemini 2.5 Pro ve aistudio.google.com uzerinden gunde 125 kere kullanma hakkina sahibiz, ayrica 1 milyon token destekliyor ve hafizasi iyi, ustteki arkadasin amnezin sorununu 400k tokene kadar gelmeme ragmen hiç yasamadim. Grok 3.5 ya da o3-Pro cikana kadar Gemini'nin tahttan devrilecegini sanmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı