Ben ücret ödeyemediğim için ve kod kopyalama kolaylığı ve token sayısından dolayı Gemini tercih ediyorum.
1M token olması büyük avantaj.
ChatGPT bana çok kısa sürede artık bloke oluyor. Ama 3-4 gün önce Gemini'nin hatalı kodladığı dosyayı ChatGPT'ye yükledim. İçinde PHP kodları var. Çalışmaması normal dedi. Gemini'ye sordum inkar etti. ChatGPT'nin tanım bazında yaptığı açıklamaları Gemini'ye yapıştırınca evet bunlar PHP dilinde kullanılıyor diye hatasını kabul etti.
Gemini'de yaşadığım en büyük sorun amnezi olması. Kod geliştirme anında alakası olmayan bir dosya içeriği yazdı. İkaz ettim, özür diledi doğru dosya içeriğini yeniden yazıyorum dedi ve önceki gün çalıştığımız dosya içeriğini yazdı. 5 saat aynı dosya güncellemesi yaptığı olabiliyor.
Benim pek sohbet etme özelliğim yok. Ama Gemini'ye yeni gelecek özellikler aslında birçok gencin konuşma stil ve hatalı gramer - hatalı kelime seslendirmesini de düzeltebilir.
CV'yi yükleyip, bana adım adım yeni hangi konularda eksik kaldığım ile bilgiler sorduğumda adını duymadığım site ve programlar ile çok faydası oldu.
Bu tamamen amacınızı karşıya iletme şekliniz ile ilgili.
Gemini'nin şu an halüsinasyon ve amnezi oranı yükseldi. Bunun da en büyük sebebi çok fazla datasına anlık araştırma/erişim sürecinin yeterli olmadığını düşünüyorum. VRAM'e olan bağımlılık bunu maalesef çok daraltıyor.
Şu an bile base bir mrp programı (Python ile) geliştiriyorum. Python ile en küçük eğitim almadığım için hiçbir bilgim yok. Ben projemi tarif ettim, o dB ve dosyaları oluşturdu. Sonuçları hataları paylaştım. Adım adım ilerliyorum. Özellikle amnezi olmadığı zamanlarda çok güzel işler yapıyor. Neden Python diye sormayın. Çünkü AI'ların temelinde var ve bayağı iyiler.
Geçen haftalarda network port tarama ve Online tercüme filan da yazdırdım.
Tercüme kısmında ilerlemeyi çok yapamadık. Kullandığı ve kullanmak istediği Google ile sorunlar oluyor. Ama port tarama sorunsuz denecek seviyede. İlerleyen günlerde, hiçbir satırını yazmadığım minik yazılımları paylaşırım buralarda.
Başarılar.