ChatGPT'nin bazı hataları

Bu sefer böyle bir cevap verdi:
Eki Görüntüle 1768692

BA6729EC-2807-4DD7-ACFF-7E83542E4CF0.jpeg

Bana böyle cevap verdi aslında haklı yüzlerce gazete var ve her gün artıyor.

Sadece 2021 ve öncesi bilgileri biliyor güncel şeyleri sorarsanız cevap alamazsınız. Diye biliyorum.
Veri tabanı en fazla 2021'e kadar olan şeyleri barındırıyor çünkü hocam. Güncel bilgileri veremiyor.
Eskiden Dolar kuru ve paritesi ile ilgili cevaplar veriyordu bu versiyonunda bazı veriler kısıtlanmış gibi...

İlk olarak bana RTX kartlarını yazmasını istedim ve RTX 4000 serisini yoksaydı RTX 4000 serisininden bahsetmemesini sordum ve çıkmadığını söyledi.
Eki Görüntüle 1768657

Sonra alman basını ile ilgili bir soru sordum ve onda eksik bilgi verdi ama sonrasında örneklerin eksikliği ile ilgili uyarı verince örnek hatasından dolayı özür diledi:
Eki Görüntüle 1768655
Sonra daha az bilinen Yunan basını ile ilgili bir soru sordum ve onda da bazı hataları oldu ve örneklerin eksikliği ile ilgili uyarı verince örnek hatasından dolayı özür diledi:
Eki Görüntüle 1768656
Türkiye'de ki gazeteleri sorunca ise 5 adet yerine 8 adet gazete örneği verdi:
Eki Görüntüle 1768677
Bu sefer bazı gazetelerin yayımcılarını sordum ve her seferinde farklı cevap verdi. Yapay zeka geliştirilmekte olduğundan bu tür bilgi yanlışlıkları veya bilgi eksiklikleri bana son derece normal geliyor bununla ilgili sizin görüşünüz nedir?
Bana en son verisinin 2021 Eylül'de aldığını söyledi NVIDIA hakkında. Bende resmi sitesini ve satış sayfasını atınca bana inandı yakın zamanda tekrar kontrol edip verisini güncelleyeceğini söyledi.

Ben sorarken de hataları vardı. Poco X4 GT'yi sormuştum Helio G95 var dedi. Dimensity 8100 var dedim. Haklısın, Dimensity 1100 var dedi. Tekrar hatalısın Dimensity 8100 var dedim bu sefer düzeltti.
Eskiden güncel veriler ile cevap yazıyordu 4 modelinde veriler kısıtlandığı için cevapları fıkra gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı