ChatGPT'nin evde spor için yazdığı program iyi midir?

berkayr16

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, salona gitmiyorum evde antrenman yapmaya çalışıyorum bir süredir full body bir videoda gördüğüm hareketleri yapıyordum ama tam olarak düzgün bir programa geçmek istiyorum. Ağırlık setim ve bench sehpası var. Setin içinde uzun bar, Z bar, 2 adet kısa bar ve toplamı 70 kilo olan ağırlık plakaları var. Bir de kondisyon bisikleti aldım. Şimdilik ChatGPT ile bir program oluşturdum ama bazı hareketleri değiştirdim sizce bunun eksiği veya yanlışı var mıdır? Bacak için 30 dakika disk ağırlığıyla kondisyon bisikleti ve ağırlık ile sumo squat yapıyorum.

Screenshot_13.png

Her bölge için 2 hareket değil de 3 hareket yapsanız daha iyi olur hocam. İlerleyen zamanlarda 3x12 yerine 4x12 yapabilirsiniz.

Her bölge için 2 hareket değil de 3 hareket yapsanız daha iyi olur hocam. İlerleyen zamanlarda 3x12 yerine 4x12 yapabilirsiniz.
Hocam bu şekilde kardiyoyla beraber 1.5-2 saat arası sürüyor dediğiniz gibi fazla olmaz mı? 1 ay bu şekilde sonra 1 ayda 4x12 yapıp sonra da bölgesel programa geçsem nasıl olur?

Her gün biceps çalışırsan o kas gelişmez.
Hocam araştırdığıma göre ilk ay full body çalışılması tavsiye edildiği için böyle yaptım. Peki sizce ne yapmalıyım full body devam edip sadece ön kol hareketlerini 1 gün arayla mı yapmalıyım, yoksa bölgesel anterman programı mı hazırlatmalıyım?

@OOM500 Biceps öyledir kardeşim bunu bilmiyorsan ya spor yapmamışsındır yada boş spora gitmişsindir. Bunu herkes bilir biceps haftada maks 2 kere çalıştırılır.
Tamam haftada 2 çalıştırılsın diyorum ben de zaten de bunu haftada 1'e çekmenin bir anlamı yok. "Biceps öyle" çok açıklayıcı olmamış.

Tamam haftada 2 çalıştırılsın diyorum ben de zaten de bunu haftada 1'e çekmenin bir anlamı yok. "Biceps öyle" çok açıklayıcı olmamış.
Bir kası haftada 1 çalıştırmak 7 gün dinlendirmek demek. Protein sentezi ne kadar sürer? 2-3 gün. Kalan 4-5 gün ne oluyor? Atrofi. Biceps neden bir istisna? En yavaş toparlanan kas desek değil ya da sadece biceps değil. Bu mantıkla göğüs ve triceps'i de haftada 1 çalışalım. Biceps'le beraber en yavaş toparlanan kaslar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı