SUSAMLI ÇUBUK
Hectopat
- Makaleler
- 1
Kaybedemedi bile YSK halen seçim sonuçlarını resmi olarak yayinlamiyor. Seçim sonuçlarına inanmiyorum, tonla olay döndürüyorlar.
Kılıçdaroğlu'nun babala TV'ye katılması, CHP'nin son kozunu oynaması demektir.Kılıçdaroğlu'nun katıldığı babala TV programını izlediyseniz, muhalefetin neden başarılı olmadığının en baş sebebini anlamış olmanız gerekir. Bariz bir şekilde soruların çoğunluğu "PKK'yı terör örgütü olarak görüyor musunuz" sığlığında idi. Soruları soranlar cevap duymaya değil, bay Kemal'i suçlamaya ve küçük düşürmeye gelmişler. Yahu YPG konusunda soru soran arkadaş daha Salih Müslüm'ün Ankara'da devlet protokolü ile ağırlandığını bilmiyor! Bugün Suriye'de YPY'yi oluşturan peşmergenin Türkiye üzerinden geçip devlet korumasıyla kuzey Suriye'ye geçiş yaptığını bilmiyor! Şimdi normal bir 21. yüzyıl toplumunda gündem ekonomi gibi toplumun refahı ile ilgili konular olmalıdır, değil mi? Adaylar halkın refahını arttıracak vaatlerini anlatırlar, projeleri ile yarışırlar. Peki biz en başta inanç ve etnisite anlayışından çıkabildik mi? Hayır. Bu, siyasetin en ilkel çeşitidir. Ancak kabilelerde kabul görür. Toplum ne ki, siyasetçisi ne olsun?
Ne güzel hizmet ha. Ekonomiyi batırdı ülkeyi sattı vatandaşını öldürdü torpil yaptı daha neler neler. Muhalefete falan kaldığı yok. Halk benim herkesi eleştirebilirim. Buna hükümet de halkın kendisi de dahil.Kimse boşu boşuna oy kazanmaz demeki adam hizmetten memnun bitti. Eleştirmekte muhalefete kalmış bir şey artık.
Şu halkın gözü bir açılsa asıl Akp'nin oyları azalacak. Kendi vatandaşını öldürten partiye aklı olan oy verir mi? Ayrıca ben size diğer arkadaşların kullanmadığı net bir dille anlatayım. Gidip de sandık başındaki Chp görevlisini darp edip Akp'ye oy atan seçmenler yüzünden. Gidip ne hikmetse Kk'nın 220 Rte'nin 70 aldığı oyu ''kazara'' ters yazan adamlar yüzünden. Ölülerin kullandığı oyu saymıyorum bile. O kadar ölünün hala kayıda geçmemiş olması ihmalkarlık değil elbette. Hile yaparak bile ilk turda kazanamadılar. Ayrıca bir genel başkandan beklentiniz nedir tam olarak? Adam şu birkaç ayda yapabileceği herşeyi yaptı. 2 3 saat uyku uyudu mitingden mitinge koştu. Kendisinin karşısındaki partiye oy verdiler diye küfür yiyen depremzedeleri bile savundu. Erdoğan olsa böyle birşey yapar mıydı? Yapmazdı adam direkt terörist diyor karşısındaki partiye oy verenlereÖrnekte gördüğünüz gibi, CHP seçmeni daha neden kaybettiğini bile bilmiyor ve "halk ezilmekten hoşlanıyor" gibi mantıksız bir sonuç çıkarmak durumunda kalıyor.
Bu sorunun cevabı bilinçtir, CHP bilinç sahibi olmayan, yanlış yolda ilerleyen ve yanlış yönetilen bir parti. Halkın sahip olduğu farkındalık artmaya başladıkça CHP'nin aldığı oy gittikçe azalıcaktır.
CHP'nin dine ve müslümanlara "halen" yapmaya devam ettiği zulüm nedir tam olarak? Anlatın biz de bilelim. Geçmişte CHP'nin yaptığı iddia edilen bir çok "zulüm" AK partinin 20 yıldır yaptığı kara propaganda ve iftiradan ibarettir. Bunu biliyorum ve bu konuda donanımlıyım. Tabii ki yapılan hatalar var ancak onun milyon katı da kara propaganda var.Evet refah önemli konulardan biri ve hem adayların hemde seçmenlerin ilk değindiği ve sorguladığı konulardan biri zaten. Ben refah önemli değil diyen bir kişiyi bile görmedim, kimden bahsediyorsunuz? Refah dışındaki meselelerden bahsedenler in refaha önem vermediğini düşünmüyorsunuz dur umarım. Halkın bir diğer baktığı şey kişinin inancı değil, bu kişi benim inancıma zarar verir mi? dir. Böyle düşünülmesi de solcu kesimin İslam dinine ve müslümanlara yaptığı ve hala yapmaya devam ettiği zulümlerden sonra gayet normal.
Kara propaganda ve iftira öyle mi?CHP'nin dine ve müslümanlara "halen" yapmaya devam ettiği zulüm nedir tam olarak? Anlatın biz de bilelim. Geçmişte CHP'nin yaptığı iddia edilen bir çok "zulüm" AK partinin 20 yıldır yaptığı kara propaganda ve iftiradan ibarettir. Bunu biliyorum ve bu konuda donanımlıyım. Tabii ki yapılan hatalar var ancak onun milyon katı da kara propaganda var.
Seçimi kaybedersek hepimiz kaybedeceğiz. Sadece bazıların bunun farkında değil. Belli ki sen de bu gruba dahilsin. Bunca olan şeyi görüp de hala o adamın peşine giden halka zeka küpü demeyecektir aklı olan insan. Siz seçimi kazandığınızı düşünürken en çok kaybeden siz olacaksınız. Diyorum ya sadece haberiniz yok. Biz de Chp'nin kara kaşına kara gözüne hasta mıyız? Sizin aksinize fanatik değiliz. Ama 2 taraftan bir taraf kazancak ve kesinlikle ülkemi satan vatandaşımı öldürten adamların tarafında olmayacağım. Sen elindeki kuru ekmeğin için şükredebilirsin biz daha iyilerine layığız.Kara propaganda ve iftira öyle mi?
Öncelikle ben CHP olarak, doğrudan bir partiyi hedaf almamıştım ama olsun.
CHP'nin doğrudan İslam'a zulüm edecek bir gücü kalmadı zaten ama yine de yaptıkları ile zihniyetlerini belli ediyorlar.
Yakın geçmişte CHP grup başkanvekili, Kur'anı Kerim eğitimine orta çağ zihniyeti demişti, sonra tabi jeton biraz geç düştü.
Gelen aşırı tepkiden sonra ve CHP içerisinde aldığı muhtemel uyarılardan sonra, geri adım atmaya ve durumu toparlamaya çalıştı ama tabi bunu başaramayıp iyice rezil oldu. Bir diğer husus, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu verdikleri sözlere rağmen, İstanbul'da başa geçtikleri an çok sayıda kişiyi işten çıkardılar. Yaptıkları hatalardan bir diğeri de şu, bazı sözde sanatçılar, dini değerlere hakaret seviyesine ulaşan şarkı sözleri veya paylaşımlarından sonra ,bu sanatçıları yine CHP tarafındaki kişiler hemen savunmaya çalışıyor. Hemde "çok değerli duayen bir sanatçımızdır" falan diyerek, böyle olunca dine hakaret edilebiliyor mu? Bir diğeri de dönemin en büyük İslam âlimlerinden kabul edilen Mahmut Ustaosmanoğlu vefat ettiğinde Ekrem İmamoğlu kutlama yapıyordu, adama haber mi vermediler acaba
CHP yönetimi tam bir komedi dır, muhalefet olmaya hiç bir şekilde yeterli değiller. Adam diyor ki, Türkiye s400'leri neden aldı? Bize kim saldıracak?
Bizim düşmanlarımız onun dostu herhalde
Ben CHP'nin açıklarını araştıran biri de değilim, bunlar bir düşünmede aklıma gelenler sadece. Bu kadar yanlış yönetilen bir partinin, neden kazanamadığını düşünen insanlar var, bende o insanların hallerini düşünüyorum.
Bu topluluktaki saygı kurallarına ne oldu?
Bir kendini bilmez hadsiz, Müslümanlara cahil diyor, seçimi kaybeden Müslümanlar değil CHP'dir. Cahil olanda aptal olanda CHP.
Bu millet cahil değil, kendilerini küçük gören, gerici gören zihniyeti çok iyi biliyor.
CHP'nin iktidara geçmesi ancak bu toplumun hafısazını yenilemeye yarar, ondan sonra da CHP diye bir parti kalmaz, bundan emin olabilirsiniz.
Kara propaganda ve iftira öyle mi?
Öncelikle ben CHP olarak, doğrudan bir partiyi hedaf almamıştım ama olsun.
CHP'nin doğrudan İslam'a zulüm edecek bir gücü kalmadı zaten ama yine de yaptıkları ile zihniyetlerini belli ediyorlar.
Yakın geçmişte CHP grup başkanvekili, Kur'anı Kerim eğitimine orta çağ zihniyeti demişti, sonra tabi jeton biraz geç düştü.
Gelen aşırı tepkiden sonra ve CHP içerisinde aldığı muhtemel uyarılardan sonra, geri adım atmaya ve durumu toparlamaya çalıştı ama tabi bunu başaramayıp iyice rezil oldu. Bir diğer husus, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu verdikleri sözlere rağmen, İstanbul'da başa geçtikleri an çok sayıda kişiyi işten çıkardılar. Yaptıkları hatalardan bir diğeri de şu, bazı sözde sanatçılar, dini değerlere hakaret seviyesine ulaşan şarkı sözleri veya paylaşımlarından sonra ,bu sanatçıları yine CHP tarafındaki kişiler hemen savunmaya çalışıyor. Hemde "çok değerli duayen bir sanatçımızdır" falan diyerek, böyle olunca dine hakaret edilebiliyor mu? Bir diğeri de dönemin en büyük İslam âlimlerinden kabul edilen Mahmut Ustaosmanoğlu vefat ettiğinde Ekrem İmamoğlu kutlama yapıyordu, adama haber mi vermediler acaba
CHP yönetimi tam bir komedi dır, muhalefet olmaya hiç bir şekilde yeterli değiller. Adam diyor ki, Türkiye s400'leri neden aldı? Bize kim saldıracak?
Bizim düşmanlarımız onun dostu herhalde
Ben CHP'nin açıklarını araştıran biri de değilim, bunlar bir düşünmede aklıma gelenler sadece. Bu kadar yanlış yönetilen bir partinin, neden kazanamadığını düşünen insanlar var, bende o insanların hallerini düşünüyorum.
Sen önce karşı görüşlere saygılı olmayı öğren, Özgür Özel'in yaptığı apaçık bir din düşmanlığıdır, senin dediklerin tamamen alakasız. Yani şurada gördüğüm onca yanıttan sonra tartışmak gerçekten anlamsız.Bu kafaya alkol içerek ulaşamazsınız. Özgür Özel'e bak sen, vay terbiyesiz, Kur'an kurslarında devlet denetimi olmaması ve küçük çocukların buralarda şiddet ve tacize uğramasına sessiz kalmamış. Buralarda çocuklara bu tür muamelelerin yapılmasına ses çıkararak inananlara "zulüm" etmiş
Yahu insanlar bu denetimsiz ve yatılı yerlerdeki şiddet ve tacizlere ses çıkardı mı ki Özgür Özel'in görüşüne "zulüm" deme hakkına sahip olsunlar? Bu nasıl bir mantık? Hepsini geçtim, biz de küçükken ailemiz tarafından bu kurslara göderildik, buralarda Kur'an eğitimi değil arapça okuma eğitimi veriliyor. Bütün sureler arapça olarak ezberletiliyor. Elif lam mim?
Yani bu söyleme ben tam olarak katılıyorum ve neden bunu inananlara "zulüm" olarak tanımlamaya çalıştığınızı anlayamadım? Bu olsa olsa sizin açınızdan, katılmadığınız bir görüş olabilir veya gaf olabilir ama "zulüm" demek başka bir şey.
Ekrem başkana da yazıklar olsun yani, Ak Partili belediyenin seçim rüşveti olarak gider ayak işe aldığı binlerce çalışanı işten çıkarmış. Halbuki halka yaranmak için birkaç bin kişi de öylesine işe alması gerekirdi bankamatik memuru olarak
S400'ler konusunda CHP'nin söylemi neden aldınızdan daha çok "kime karşı kullanacaksınız" olmuştur. Bu bir Rus sistemi olarak NATO sistemine entegre edilemiyor, biliyorsunuz değil mi? Biz bir NATO üyesi olarak NATO'nun savunma sistemine entegreyiz. Kaldı ki bunu mesela Yunanistan'a karşı kullanamazsınız, o da NATO üyesi olduğu için. Bu bir hava savunma sistemi olarak teröre karşı da bir işlevi yoktur. Havan topuna veya roket atara karşı da kullanılmaz, işlevi farklıdır.
Ben burada size sayfalar dolusu Erdoğan'ın gaflarını ve "Biz Büyük Ortadoğu Projesinin Eşbaşkanıyız" söylemlerini yazarım ama ne kadar etkili olur bilemiyorum? Yani her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan, Lozana hezimet diyen, Fetö konusunda "iyi bilinen", Yahudi üstün cesaret ödülü alan, açılımda milliyetçileri "faşist" olarak tanımlayan, Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye her fırsatta sallayan Erdoğan'ın çevresi kendini Türk Milliyetçisi olarak tanımlayan insanlarla dolu? Siyasilerin söylemlerine göre oy kaybettiğini söylüyorsunuz, Erdoğan neden oy kaybetmiyor? Buyurun açıklayın?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.