CHP'den 4 Şubat Videosu

Altılı Masa'da yer alan kurmaylar dahil olmak üzere 13 Şubat 2023 tarihinde alfabeye göre de son parti olan Saadet Partisi'nde gerçekleştirilecek olan toplantıda aday konusu kesinlik kazanacak ve daha sonra adayın kim olduğu açıklanacak.

Bu yüzden 4 Şubat 2023 gibi tarihlerin teknik olarak ne amaçladığını kestirebilmek zor. Belki de Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayarak Altılı Masa'ya gidecektir.

Bu adaylık sürecinde muhalif olan kişilerde bile oluşan ''Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasın'' tartışması, Altılı Masa'nın aday belirleme sürecini sona bırakmasının ciddi bir olumsuz tarafı oldu.

Kemal Kılıçdaraoğlu'nu, halen Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş gibi halk üzerinde heyecan uyandırabilecek olan isimler var iken daha riskli bir aday olarak görüyor muyum? Görüyorum fakat ''Kemal Kılıçdaroğlu beceriksiz'' ''Kemal Kılıçdaroğlu devlet adamı olamaz'' gibi sert yorumlar ciddi manada kabul edilemez.

Takip etmiş olduğum kadarıyla Altılı Masa'da ibre şu anda Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösteriyor. Kemal Kılıçdaroğlu eğer aday olur ve seçime üzerinde oluşan tüm bu algıları yıkarak gidemez ise bu ülke adına bu kadar kritik olan bir seçimin faturası çok ağır bir şekilde kendisine ve kadrosuna kesilir.

Bakalım Altılı Masa bu kadar kritik olan bir süreç için nasıl bir ''kumar'' oynamayı tercih edecek.
 
Bir tarafta eski bir ülkücüye asla oy vermeyecek bir kesim var. O yüzden Mansur Yavaş çok oy kaybettirir.

Diğer tarafta muhalif bile olsa bir "alevi"ye oy vermeyecek bir kesim var. Kılıçdaroğlu'da çok oy kaybettirir.

O yüzden Eko başkan :)
 
Ancak ekonomi yüzünden oy vermekten vazgeçmiş kişilerden ve kararsız seçmenlerden büyük bir destek var Mansur Yavaş'a. Şu an kazanabilecek iki aday var ya Mansur Yavaş yada Ekrem İmamoğlu.

Mansur Yavaş'a ne kürtler, ne aleviler ne de ortasoldan biraz daha sol kesim oy verir. :) Radikale gerek yok.
 
Bir tarafta eski bir ülkücüye asla oy vermeyecek bir kesim var. O yüzden Mansur Yavaş çok oy kaybettirir.

Diğer tarafta muhalif bile olsa bir "alevi"ye oy vermeyecek bir kesim var. Kılıçdaroğlu'da çok oy kaybettirir.

O yüzden eko başkan :)

Eski bir ülkücüye oy vermeyecek kesim kim ki?
Vatansever işte.
 
Hocam vatanseveri Mansur Yavaş için demiştim.
Vatansever olan Mansur Yavaş'a kim oy vermek istemez ki manasında.

Mansur Yavaş tabii ki de vatansever. Keşke CHP'yi düzeltse. Ancak Erdoğan maalesef benim gibi ulusalcıları ve ülkücülerin programını destekledi ve bu durum, bizim 2'ye ayrılmamıza ve ülkücülerin 3'e ayrılmasına neden oldu. Vatan Partisi'nden kopanlar mdd hareketi yani Sosyalist Cumhuriyet Partisi kuruldu. MHP bölündü, İYİ parti ve Ayyıldız hareketi yani Zafer Partisi kuruldu. Bakıyorum CHP'ye, Ulusalcılar ve Ülkücüler tasfiye edilmiş partiden, rahmetli İlhan Selçuk gibi vatansever köşe yazarları Cumhuriyet gazetesinde yok ya da kovulmuş.

@Is That A SKYLINE. Ve beni vatansever olarak görüyor musun bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı