Çözüldü Chrome açınca STATUS_ACCESS_VIOLATION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

animloss

Kilopat
Makaleler
2
RAM
CORSAIR 8GB Vengeance 2400MHz - Corsair DDR4 8GB Vengeance 3000MHz
SSD veya HDD modeli
SanDisk SDSSDA-240G-G26 SSD PLUS
Ekran kartı
GIGABYTE RX 580 GAMING 4GB DDR5
Anakart
Asus PRIME-A320M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 1500X 18MB
Merhaba,
Chrome'u açtıktan sonra bilgisayarımda kasmalar ve mavi ekran hataları alıyorum. Bazen mavi ekran da vermiyor, direkt olarak PC kilitleniyor ve kendini resetliyor. Yazılımsal mı yoksa donanımsal bir sorun mu? Ona göre temiz kurulum yapacağım veya bilgisayarcıya götüreceğim. Bilgisayarı genelde kardeşlerim kullanıyor. Virüs yüklediklerini veya sistem dosyalarını karıştırdıklarını düşünüyorum.

Ayrıca Chrome kullanırken de sekme bir anda gidiyor ve STATUS_ACCESS_VIOLATION hatası alıyorum.

Minidump:
@xxMFIxx

Son düzenleme:
Çözüm
Memtest86 sonucum:
Eki Görüntüle 1643041

Eve geçince deneyeceğim hocam ama dediğim gibi hard diskten olduğunu sanmıyorum ben de. Sadece donma esnasında hard diskten ses geliyordu ve yazma hızının düşük olması beni şüphelendiriyordu. Test yaptıktan sonra hard diskte bir sorun olmadığını görüyorum. MHz'yi düşürdükten sonra belleklerin de sorun yaşamadığı görünür gibi. Sanırım bellek uyuşmazlıktan kaynaklanan bir sorun.

Evet belleklerinizde donanımsal arıza yok. Ancak uyumsuz olduğu için size kullandırmıyor. Aynı MHz ile denediğinizde de sonuç yine mavi ekran mı? Eğer öyleyse bildirin. Muhtemelen birebir aynı RAM'leriniz olmadıkça sorun çıkmaya devam edecektir. Unutmayın 2 RAM'de 2400'de çalışsın. Ya da 2 RAM'de 2133'te, siz seçin.
Mavi ekran sorununuz şimdilik bu şekilde çözüldü o zaman Ram hızını azaltarak ve ikisini aynı yaparak doğru mudur?
Evet hocam teşekkür ederim. Konuyu çözüldü olarak işaretliyorum. RAM'i değiştireceğim zaten. İyi sosyaller.

Hocam tekrardan selam. :(

Bu sefer MEMORY_MANAGEMENT değil de farklı bir hata kodu verdi. Minidump dosyası burada. Müsait vaktinizde bakabilir misiniz tekrardan?

c8ded3a4-8569-47de-bc00-ff0da113408f.jpg

@xxMFIxx bakar mısınız hocam tekrardan?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı