Chrome Aşırı RAM Kullanımı ve Kasma

Dostum belirttiğim gibi chromda ne kadar uzun zaman geçirirsen RAM' lerde o kadar çok yük birikir ve bi süre sonra kaldıramaz hale gelince kasmaya başlar bu oldukça normal bir şey bunu düzeltmenin bir yolu RAM yükseltmektir.
16GB ram var zaten.
Eklentiler ve temalar yüzünden. Temaları filan kaldır. Gereksiz eklentileri de kaldır.
Düzelir inşallah kaldırdım hepsini.

Düşük bellek tüketen tarayıcı piyasa da bulsan bile çoğu şeyi desteklemez. Chromium tabanlı tarayıcıların çoğu aynı derece de bellek kullanır. Chromium tarayıcılara örnek olarak Brave, Vivaldi, Opera, Yandex diyebiliriz.

Belleği genelde girdiğin sayfa kullanıyor. Flash player bir oyun olduğundan gayet normal bir bellek kullanımı var.
Eklentili ya da eklentisiz fark etmeyecektir. Ara sıra bellek tazelemek için Chrome kapatıp yeniden başlatın.
Windows 10 1809 üstü bir sürüm kullanıyorsa, Temalardan karanlık versiyonu seçersen tarayıcı tamamen karanlık hale geçiyor. Yani tema kullanmana gerek kalmıyor.
Screenshot_1.png

Screenshot.png
Ayrıca düşük bellek kullanan reklam engelleme uzantısı olarak şunları öneririm.
Ayriyeten Dizüstü bilgisayarda tarayıcı işlemciye gömülü entegre ekran kartı ile çalışıyordur. Oyun dışında tarayıcı için genelde Intel HD yeterlidir. Ama bu tarz oyunlar için Nvidia ekran kartını kullanmanı öneririm.
Tavsiyem harici olarak Mozilla Firefox tarayıcısını kur.
Sonrasında Nvidia denetim masasından Mozilla tarayıcısının profilini ekle.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı