dr.burakayik
Hectopat
Arkadaslar merhabalar. Chroma girdiğim zaman tek bir sekme açıkken bile 1 GB'dan fazla RAM kullanıyor. İşlemcinin %20'lerden fazla olduğu oluyor. Bunu nasıl azaltabilirim?
chrome://settings/help
Kullandığınız uzantıların ekran görüntülerini paylaşın.
Bağlantıda önerdiğim uzantılar ve ayarları uygulayın.
Chrome yüksek CPU yüksek RAM kullanımı sorunu
Sistem iyi olsa da i9 10 nesil olsa da ekran kartı RTX 2080 Ti olsa tarayıcılar çok skıntılı. Sistem 30000 TL olsa da tarayıcılar çok RAM CPU tüketiyorlar. Kısacası bilgisayarın canavar ama dediğim gibi takma kafana böyle şeyleri.www.technopat.net
Adtblocker den sonra ciddi bi düşüş oldu diğer önerdiğiniz 2 blockeri ekledim. Şimdi diğer ayarlamaları da yapacağım.- Adobe ve IDM çevrimdışı çalışıyor. Yani onlar ile ilgili bir işlem yapmadığın sürece, bellek tüketmiyorlar.
- Adblocker reklam engelleyiciyi kaldırın. Önceki mesajımda bağlantıda önerdiğim uzantıları kullanın.
- SkyZIP uzantısının fazla yük bindirmiyor. Ama en son güncellemesini 2017 yılında almış. Yani güvenlik ve gizlilik olarak sıkıntı çıkarabilir. Ne işe yaradığını tam olarak bilmiyorum. Ayrıca tarayıcılar sürekli güncelleme alıyorlar. Bazı şeylerin alt yapısı değiştiği için, bu tarz uzantılar uyumlu olmayabiliyor. Uzantıyı sayfasından alakalı tıklayarak, güncelleme alan bir alternatifi varsa kullanın. Ya da tamamen kaldırın.
Önerdiğiniz Chrome Eklentileri
Arkadaşlar her türden kullanışlı eklentiler önerir misiniz? Yaygın olup olmaması önemli değil, yeter ki kullanışlı bir şey olsun.www.technopat.net
Anladım gerçekten çok yardımcı oldunuz. Dediğiniz diğer chrome ayarlamalarını da yaptım. Chromeyi ilk açtığım zaman anlık olarak %20 işlemci oluyor ve hemen geri %1 civarına düşüyor. Şuan bu mesajı yazarkende 200 mb ram kullanımı var. Çok teşekkürler.Kullandığın reklam engelleyici en son 2019 güncelleme almış. Ara sıra kullandığın uzantıları kontrol etmeni öneririm. Uzun süre güncelleme almayan uzantılardan uzak durun.
Adguard arayüzünü tamamen kopyalamış. Zaten normal Adguard da yüksek kaynak tüketiyor.![]()
AdBlocker
Estensione adblock impareggiabile contro pubblicità e pop-up. Blocca annunci su Facebook, Youtube a tutti gli altri siti internet.chrome.google.com
Chrome'yi ilk açtığım zaman anlık olarak %20 işlemci oluyor ve hemen geri %1 civarına düşüyor.
Şu an bu mesajı yazarken de 200 MB RAM kullanımı var. Çok teşekkürler.
Chrome'yi ilk açtığım zaman anlık olarak %20 işlemci oluyor ve hemen geri %1 civarına düşüyor. Şu an bu mesajı yazarken de 200 MB RAM kullanımı var. Çok teşekkürler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.