Chrome Yüksek RAM ve CPU Kullanımı

dr.burakayik

Hectopat
Arkadaslar merhabalar. Chroma girdiğim zaman tek bir sekme açıkken bile 1 GB'dan fazla RAM kullanıyor. İşlemcinin %20'lerden fazla olduğu oluyor. Bunu nasıl azaltabilirim?

İlk olarak tarayıcınızı güncelleyin.
Kod:
chrome://settings/help

Screenshot_6.png

Kullandığınız uzantıların ekran görüntülerini paylaşın.
Bağlantıda önerdiğim uzantılar ve ayarları uygulayın.

Kullandığınız uzantıların ekran görüntülerini paylaşın.
Bağlantıda önerdiğim uzantılar ve ayarları uygulayın.
Ekran Görüntüsü (41).png

- Adobe ve IDM çevrimdışı çalışıyor. Yani onlar ile ilgili bir işlem yapmadığın sürece, bellek tüketmiyorlar.
- Adblocker reklam engelleyiciyi kaldırın. Önceki mesajımda bağlantıda önerdiğim uzantıları kullanın.
- SkyZIP uzantısı fazla yük bindirmiyor. Ne işe yaradığını tam olarak bilmiyorum. Ama en son güncellemesini 2017 yılında almış. Yani güvenlik ve gizlilik olarak sıkıntı çıkarabilir. Ayrıca tarayıcılar bazı şeylerin alt yapısı değiştiği için, bu tarz uzantılar uyumlu olmayabiliyor. Uzantıyı sayfasından alakalı tıklayarak, güncelleme alan bir alternatifi varsa kullanın. Ya da tamamen kaldırın.

Son düzenleme:
- Adobe ve IDM çevrimdışı çalışıyor. Yani onlar ile ilgili bir işlem yapmadığın sürece, bellek tüketmiyorlar.
- Adblocker reklam engelleyiciyi kaldırın. Önceki mesajımda bağlantıda önerdiğim uzantıları kullanın.
- SkyZIP uzantısının fazla yük bindirmiyor. Ama en son güncellemesini 2017 yılında almış. Yani güvenlik ve gizlilik olarak sıkıntı çıkarabilir. Ne işe yaradığını tam olarak bilmiyorum. Ayrıca tarayıcılar sürekli güncelleme alıyorlar. Bazı şeylerin alt yapısı değiştiği için, bu tarz uzantılar uyumlu olmayabiliyor. Uzantıyı sayfasından alakalı tıklayarak, güncelleme alan bir alternatifi varsa kullanın. Ya da tamamen kaldırın.
Adtblocker den sonra ciddi bi düşüş oldu diğer önerdiğiniz 2 blockeri ekledim. Şimdi diğer ayarlamaları da yapacağım.

Kullandığın reklam engelleyici en son 2019 güncelleme almış. Ara sıra kullandığın uzantıları kontrol etmeni öneririm. Uzun süre güncelleme almayan uzantılardan uzak durun.
Adguard arayüzünü tamamen kopyalamış. Zaten normal Adguard da yüksek kaynak tüketiyor.

Kullandığın reklam engelleyici en son 2019 güncelleme almış. Ara sıra kullandığın uzantıları kontrol etmeni öneririm. Uzun süre güncelleme almayan uzantılardan uzak durun.
Adguard arayüzünü tamamen kopyalamış. Zaten normal Adguard da yüksek kaynak tüketiyor.
Anladım gerçekten çok yardımcı oldunuz. Dediğiniz diğer chrome ayarlamalarını da yaptım. Chromeyi ilk açtığım zaman anlık olarak %20 işlemci oluyor ve hemen geri %1 civarına düşüyor. Şuan bu mesajı yazarkende 200 mb ram kullanımı var. Çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı