Çözüldü Chromium tabanlı tarayıcılarda imleç beyazlaşıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XYZHeisenberg

Zeptopat
Daha fazla  
Eğer Windows'a geçersem beni hedef alan hackerlar Chromium tabanlı tarayıcıların hepsinde (Chrome, Edge, Brave, Opera, Vivaldi...) Mouse imlecini yazının üzerine tuttuğumda kısa süreliğine arka plan rengiyle aynı Renk'e bürüyorlar.

7/24 takip ettiklerinden ve bu imleç renk değişikliğini sık sık aktive ettiklerinden, o kadar sinir bozucu ki geri kalan eklenti desteği olan tek tarayıcı Mozilla Firefox olduğundan onu kullanıyorum. Bunu/imleç renk değişikliğini neyi değiştirerek yapıyor olabilirler? Çözmek adına mesela Windows imleçleri arasından beyaz imleci silsem olur mu?

Bir de imleç video kaydı aldığımda ve aldığım videoyu izlediğimde düzgün/olması gereken renkte gözüküyor. Bunu kanıtlamanın tek yolu cep telefonu kamerası gibi harici bir cihazla kaydetmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Farklı bir pointer ile dener misiniz? Aşağıdan ratsgele bir cursor indirip yükleyin, ardından bununla deneyin.

AMD sürücü varsa sorun bundan kaynaklı muhtemelen.
@Dutchman Bu uzun yıllardır devam ediyor. Bu insanlar psikolojik olarak yönlendirilmeye meyilli kişileri seçen bir BlackHat Hacker grubu. Belki dünya'nın en iyi ilk 5 hacker grubu içinde. Benden önce de başkaları ile uğraştıklarını düşünüyorum. Genelde yasa dışı iş yapanları seçiyorlar ki şikayet olasılığı ortadan kalksın.

Benden önce mp3 indirme sitesi yapan bir adamı seçmişler. O ölünce sıra bana geldi. 2014 yılından beri benimle uğraşıyorlar.

Ana maksatları depresyona sürükleyip, 7/24 on yıllarca yılmadan saldırıp cinayet işleyip; sonrasında da herhangi bir hapis cezası almamak. Yoksa zaten çok kolay bir şekilde para kazanabilirler. Benim günlük 1000 dolarım onlar için hiç bir şey.

Benim henüz konmamış ama konmak üzere olan kanser tanısı ile ömrüm oldukça kısıtlı. Zaten çoktan depresyondan sigara içerken KOAH ve kola, fastfood tüketirken karaciğer yetmezliği hastası oldum.

Bu arada sorunumu çözebilir misiniz? Gerçekten imleç beyazlatma çok rahatsız ediyor.

Öncelikle BlackHat tarafından hedef alındığınızı düşünmüyorum açıkça söyleyeyim. İkincisi, 2014 yılından beri 11 yıldır hedef alınmanız da olası değil. Hiç mi OS değişmediniz, hiç mi cihaz değiştirmediniz?

BlackHat grubundan önce böyle bir sorun varsa, donanımsal veya yazılımsal çözümler aramak gerekli. Farenin imlecini değiştirmek psikolojik bir yıpratma değil, bu gruplar birilerini psikolojik olarak yıpratmak isterse şantaja başvurur, imleç değiştirmez. Kaldı ki 11 yıl boyunca hiçbir AV yazılımının tespit edemeyeceği düzeyde FUDlanmış bir zararlı yapmak için, NIS gibi kurumlar tarafından organize edilmiş düzeyde bir durum gerekli.

Sisteminiz belirtin, sorunun ne olduğuna dair bir video çekin yardımcı olalım. Videoyu telefondan çekin, madem ekran kaydında görünmüyor.

Hiç mi OS değişmediniz, hiç mi cihaz değiştirmediniz?
Dedim ya Dünya'daki sayılı hacker gruplarından biri. Belki ilk 3te. Onlar için hiç bir sistemi hacklemek zor değil. Ellerinde onlarca zeroday açığı var. Adamlar donanımsal seviyede takılıyorlar.

Kaldı ki 11 yıl boyunca hiçbir AV yazılımının tespit edemeyeceği düzeyde FUDlanmış bir zararlı yapmak için, NIS gibi kurumlar tarafından organize edilmiş düzeyde bir durum gerekli.
7/24 takip ediyorlar dedim ya. Sürekli yeni hackler yazıyorlar. Adamlar cinayet saplantılı, başka açıklaması yok. Tek yaptıkları tabii ki imleç değiştirmek değil. Ayrıca bir de üstüne bana hakaret ve tehditten dava açtılar. Şantaj demiştiniz ya. O zaman iş ciddiye biner savcılık araştırır diye belki de şantaj yapmıyorlar. Bir de benim şantaj karşılığında onlara sunabileceğim canımdan başka hiç bir şeyim yok.

Tamam, telefonum şarj oluyor. Birazdan çeker atarım ekran görüntüsünü.

Dedim ya Dünya'daki sayılı hacker gruplarından biri. Belki ilk 3te. Onlar için hiç bir sistemi hacklemek zor değil. Ellerinde onlarca zeroday açığı var. Adamlar donanımsal seviyede takılıyorlar.
Yani Vladimir Putin, Kim Jong-Un veya Donald Trump falan değilseniz size saldırmaları için bir sebep göremiyorum. Ki ellerinde onlarca zeroday açığı var falan bu tamamen kurgu ve fantastik şeyler. Zeroday açıkları öyle biriktirilen şeyler değil. Bulunduğu an istismar edilmek istenen şeyler genelde.

Farklı bir pointer ile dener misiniz? Aşağıdan ratsgele bir cursor indirip yükleyin, ardından bununla deneyin.

Çözüm

Evet, düzeldi. Çok teşekkür ederim. Benim için çoook önemliydi.

Evet, AMD kaynaklıymış. Şu ana kadar hep AMD'yi sevmiştim ve sorunsuz kullanıyordum. Ama bu sefer gerçekten her şeyi yüzlerine bulaştırmışlar. 6 aydır devam eden bir sorun ve resmi bir çözüm/fix yok.

Sanırım ben de Nvidia'ya fazladan yazılım için para bayılanların arasına katılacağım.

İşin garip yanı hackerlara dedim siz de kazanın ben de kazanayım. Her şeyi bıraktılar ama Chromium tabanlı tarayıcılardaki cursor beyazlamasını değiştirmediler. Demek ki zaten onlar yapmıyormuş. Neyse sonraki anlaşmalara bakalım. Tabii, ömrüm yettiği sürece.

Böyle sorunuma çözüm bulununca Technopat'ı daha çok sevdim.

Son düzenleme:
İşin garip yanı hackerlara dedim siz de kazanın ben de kazanayım. Her şeyi bıraktılar ama Chromium tabanlı tarayıcılardaki cursor beyazlamasını değiştirmediler. Demek ki zaten onlar yapmıyormuş. Neyse sonraki anlaşmalara bakalım. Tabii, ömrüm yettiği sürece.
Dediğim gibi BlackHat gibi gruplar bu tarz şeylerle kendilerini belli etmez. Basit bir AMD sürücü kaynaklı sorun. Çözülmesine sevindim iyi geceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı