Ciddi manada yurt dışına gitmeyi hedefliyor musunuz?

Ciddi manada yurtdışına gitmeyi hedefliyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    962
Ben gitmeyi ciddi anlamda düşünüyorum. Belli bir yaşa kadar orda çalışıp para biriktirdikten sonra Türkiye'ye dönüp buralara değer katacak işler yapmayı hedefliyorum.
 
Seneye yurt dışına çıkıyorum, çoktan kararımı verdim ben.
Hesabınız sizden önce yurtdışına çıkmış.

1620585052411.png
 
Çok doğru hocam, kültür şoku yaşayıp paşa paşa dönmenin anlamı yok. :D

Hangi ülkeyi hedefliyorsunuz hocam?
İtalya'yı çok beğeniyorum fakat İtalyanca beni çok çook zorlayacak bir dil.
Genelde İngilizce kullanan ülkelere bakmaya çalışıyorum. Biraz klasik olacak ama Amerika sanırım. Joe Biden'ın demokrat olması nedeniyle green card almanın kolaylaşacağını duymuştum. Ben eğitimimi alıp, paramı hazırlayıp, yerleşene kadar başta olacağını düşünmüyorum ama umarım böyle bir başkan başta olur yine. Geniş bir arka bahçesi olan bir evde -koca koca binaların olmadığı- normal bir kasabada yaşama hayalim var. Umarım gerçek olur.
 
Önce yurt dışının beni isteyeceği konuma geleyim, sonrasına bakarız. Amerika'da Burger King'de çalışıp 1 ayda BMW alacağım fantezilerinin lüzumu yok.
İşte olay bunda bitiyor, sıfır vizyonla gittiği yerde besleme gibi yaşamak isteyenler de ne olursa olsun gideyim kafasındalar.

Elinde mesleği varken tuvalet bile temizleyecek olsam giderim kafasındakinin kendisine saygısı yoktur. Kendisine saygısı olmayana emin olun gitmek istediğiniz ülkelerdekiler hiç saygı duymuyor, hayatınız boyunca her gün bir züppenin ya da iş verenin hor gören bakışları arasında yaşarsınız. Ondan sonra taksime X müşteri bindi, beni aşağıladı, ırkçılık yaptı diye Youtube'a video atarsınız. İş yerinde patronum/iş arkadaşım ırkçılık yaptı diye ağlarsınız. Saygı duyulacak birisi değilseniz ırkçılıkla da karşılaşırsınız, hakkınızın yenmesiyle de.

Siz önce burada bir şeyler yapabileceğinizi gösterin, kendine saygısı olmayan vasat bir birey olarak kapağı atmaya çalışmak yerine önce kalifiye olun. Ondan sonra bir "sığınmacı, besleme" değil de "istenen" bir kişi olarak kabul edecek ülkelere gidin.

Daha Türkiye'de vasat bile olamayan öğrenci/çalışan profili arasından bir fark yaratacak durumda değilseniz siz o işi unutun.
 
Son düzenleme:
Ders çalışırken beni motive eden sebep, iyi bir üniversite kazanıp yurt dışına çıkma ihtimalim. Ülke şartları, 10 yıl içinde pek de düzelecek gibi durmuyor. Umarim çalışan herkes emeklerinin karşılığını alır.
 
Ders çalışırken beni motive eden sebep, iyi bir üniversite kazanıp yurt dışına çıkma ihtimalim.
Açıkcası düşünüyorum da, beni de motive eden tek hedefim bu.

Türkiye'de kalıp çöken ekonomiden ya da tavan yapan torpil miktarından işsiz kalmak hiç iyi görünmüyor.
 
Eskiden Green Card kazanıp 5 bin dolar para ile gidilebiliyordu. Şimdi 5 bin dolar 41 bin TL para yapıyor. Avrupa ülkelerine de parasız gidilemeyeceği için tamamen hayal oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı