Elektronik Cidoo Nebula Mekanik Klavye 1300TL!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Koalalar cok tatlı. Ama ubi gibi koalalardan nefret ediyor geçmiş olaylardan travma kalmış. Keycaps alabilirsin ubi adlı arkadaş öyle yaptı.

Yok ben koalayı canlı görünce hoşuma gitti ama keşke mor olsaydı 🥰.

İnek için alınır, bu fiyata PBT zor bulunur. Hissiyatı sırıtmıyor asla, güzel bir PBT.

Sırıtmayı geç güzel hissiyatı.

Tasarım bana uysaydı alabilirdim aslında.

300 TL'ye tuş takımı aldım bedava klavye.

Bu arada koalalarda güzel.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    120 KB · Görüntüleme: 97
@N1cht ne düşünüyorsunuz hocam?
Custom klavye olarak çok aman aman bir farkını göremedim açıkçası. ABS kasa, PBT keycaps ve pre-lubed switchler. Teoride fena değil ama üzerinde gelen keycapsleri herhangi bir setupa uydurmak zor olur. Gümrükten geçip geçmeyeceği belli değil biraz risk barındırıyor. Tercih sizin hocam. Z11'den geçince fark hissedersiniz fakat ben F75'ten geçsem fark hissetmem, öyle bir klavye bence.

Custom klavye olarak çok aman aman bir farkını göremedim açıkçası. ABS kasa, PBT keycaps ve pre-lubed switchler. Teoride fena değil ama üzerinde gelen keycapsleri herhangi bir setupa uydurmak zor olur. Gümrükten geçip geçmeyeceği belli değil biraz risk barındırıyor. Tercih sizin hocam. Z11'den geçince fark hissedersiniz fakat ben F75'ten geçsem fark hissetmem, öyle bir klavye bence.

Yani Custom klavyelerin birçoğunda FR4 Plate bulunmuyor. Yalıtımları falan da nefis ses bayağı tok çıkıyor. Geldiğinde büyük ihtimalle Gateron milky Pro ile veya ktt cabbage tofu ile swaplarim switchleri.

Hocam 1300 TL'ye tabii ki ABS plastik kasa olacak. Titanyum bakır falan mı olması gerekiyordu.

Hocam 1300 TL'ye tabii ki ABS plastik kasa olacak. Titanyum bakır falan mı olması gerekiyordu.
Normal satış fiyatı 85 dolar civarında, merak etmeyin alüminyum kasaların 120 dolar civarından başladığını biliyorum. Benim bahsetmek istediğim diğer custom klavyelerden ayıran aman aman bir farkı bulunmamasıydı.
Yani Custom klavyelerin birçoğunda FR4 Plate bulunmuyor. Yalıtımları falan da nefis ses bayağı tok çıkıyor. Geldiğinde büyük ihtimalle Gateron milky Pro ile veya ktt cabbage tofu ile swaplarim switchleri.
Kullanıcının FR4 Platenin farkını çok anlayabileceğini düşünmüyorum açıkçası, yalıtım konusunda da gasket mount klavyeler arasından aman aman ayrılacağını düşünmüyorum. Switch mevzusunda sizin tercihiniz ama ben olsam Cabbage Tofu ile swaplardim, sesleri çok hoş bence.

Kısacası benim anlatmak istediğim bildiğimiz klasik bir custom klavye, diğerlerinden ayıran hiçbir özelliği yok bana göre. Bu bütçe içinde alınabilir fakat gümrükte takılma ihtimali var.

Normal satış fiyatı 85 dolar civarında, merak etmeyin alüminyum kasaların 120 dolar civarından başladığını biliyorum. Benim bahsetmek istediğim diğer Custom klavyelerden ayıran aman aman bir farkı bulunmamasıydı.

Kullanıcının FR4 platenin farkını çok anlayabileceğini düşünmüyorum açıkçası, yalıtım konusunda da gasket Mount klavyeler arasından aman aman ayrılacağını düşünmüyorum. Switch mevzusunda sizin tercihiniz ama ben olsam cabbage tofu ile swaplardim, sesleri çok hoş bence.

Kısacası benim anlatmak istediğim bildiğimiz klasik bir Custom klavye, diğerlerinden ayıran hiçbir özelliği yok bana göre. Bu bütçe içinde alınabilir fakat gümrükte takılma ihtimali var.

Klasik Custom'lardan en büyük farkı fiyat ve FR4 plate zaten. Ve kullanıcının fark etmemesi bir şeyi değiştirmiyor, ona bakarsan Kailh ve Outemu soket farkını da kullanıcı hissetmez. Ve yalıtım farkları da var, her gasket Mount aynı olmuyor. Son olarak gümrük mevzusuna gelirsek, hepimiz alışveriş yaptık hiçbiri kalmadı. Oran 50'ye 50 değil, 90'a 10 gibi bir şey. O yüzden alınır. Tabii bu yine kesin kalmaz demek değil, %1 ihtimal dahi olsa var. Ama büyük bir risk taşımıyor.

Ben bişey sorucam ya 1300 tl diye havaya girip alıyorsunuz da keyscap değişecek + switchler swaplanacak Allah aşkına acayip mantıksız değil mi 1300 tl ye falan almış olmuyorsun bu klavyeyi anlam veremiyorum size açıkçası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı