Çift Anadal Yapmak

Serpenos

Kilopat
Katılım
15 Ağustos 2014
Mesajlar
3.257
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522193036
Merhaba. Bu sene sınava 2.kez girdim ve beynim fındık kadar olduğu için yine kötü bir puan elde ettim. Ve Konya'da yaşıyorum. Ailem ODTÜ, İTÜ, YTÜ gibi yerler gelmediği sürece Konya'dan çıkmamın manası olmadığını söylüyorlar. Ki Selçuk Üniversitesi'nin tüm mühendislikleri geliyor. Ama benim aklımda daha farklı bir şey var.

ODTÜ veya İTÜ'nün düşük ama ÇAP'a uyumlu mühendisliklerini yazıp bir şekilde saçımı dökerek, gerekirse 0 sosyal hayatla bilgisayar mühendisliğini almak istiyorum.

Bu yaşıma kadar düzenli çalışan biri değildim. Ama Konya'da kalmaktansa bunu yapmayı yeğlerim. Ve kaç seneyse artık bunu çekmeye hazırım. Sana bağlı diyen de var çok zor diyen de var. Sizin görüşlerinizi duymak istiyorum.
 
Benim bildiğim çift anadal üniversiteden üniversiteye yapılamaz. Ancak yatay geçiş ile ODTÜ'ye ya da İTÜ'ye geçebilirsiniz. Koşullarına internetten bakabilirsiniz.
 
Hayır iki üniversite arası demek istemedim. ODTÜ veya İTÜ'nün düşük mühendisliklerinden birine gidip ortalamamı yüksek tutup gittiğim üniversitede çift anadal yapmaktan bahsediyorum.
 
ÖDTÜ'nün Çift anadal maddesi:
Programa başvuru ve koşullar
MADDE 7 –
(1) Çift ana dal programına başvuru koşulları ve başvuru için gerekli belgeler ÖİDB tarafından ilan edilir.
(2) Başvurular, akademik takvimde belirtilen son başvuru tarihine kadar ÖİDB’ye yapılır.
(3) Bir öğrenci aynı anda birden fazla çift ana dal ve/veya yan dal programına tercih sıralaması yaparak başvurabilir.
(4) Öğrencinin çift ana dal programına başvurusunun geçerli olabilmesi için aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir:
a) Başvurduğu yarıyıla kadar ana dal lisans programında aldığı tüm kredili derslerden DD veya üzeri ve kredisiz derslerden S notu almış olması ve genel not ortalamasının en az 3,00 olması,
b) Öğrencinin kayıtlı olduğu sınıfta, başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunması, bu koşulu sağlamayanlar için çift ana dal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olması,
c) Öğrencinin ana dal lisans programına kayıt yaptırdığı ilk yarıyılından itibaren en erken üçüncü yarıyılının başında, en geç beşinci yarıyılın başında olması,
ç) İlgili bölümün önerisi ve yönetim kurulu kararıyla bu yönergede belirtilen başvuru ve değerlendirme koşullarına ek koşullar belirlenebilir ve ilanda belirtilir.
(5) Başvurularda çekilme işlemi yapılmış (W notu alınmış) dersler, alınmamış ders kapsamında değerlendirilir.
(6) Yaz Okulunda alınan dersler ve notları Yaz Okulunu izleyen Sonbahar yarıyılı başvurularında değerlendirmeye alınmaz.

ODTÜ Kimya'da okuyan arkadaşım istediğini alamıyor. Çevre Mühendisliğinde olan arkadaşım da yerleştirme puanı etki ediyor demişti. Araştırmak lazım.

Yatay geçiş ile bölüm değiştirmek isterseniz girdiğiniz bölümle alakalı olmak zorunda. Örneğin: ODTÜ Gıda mühendisliğine gidip bilgisayar mühendisliğine gidemezsiniz ama kimya mühendisliğine gidebilirsiniz. Benzer dersler olmak zorunda diye biliyorum.

Tam bilmiyorum. DH'den araştırabilirsin aynı zamanda.
 
Öğrenci İşleri'ni arayacağım. Lakin yerleştirme puanının etkileyeceğini düşünmüyorum. Dediğim gibi yatay geçiş yapmayacağım, çift anadal yapacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı