Çözüldü Çift monitör açılış önceliği ayarı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Miami, FL
Merhabalar, bugün Samsung'un C24FG73 modelli monitörünü satın aldım. Daha önceden kullandığım ASUS marka monitörü satmak yerine çift ekran olarak kullanmaya karar verdim. Şöyle bir problemim var, Windows açıkken ana ekranım yeni almış olduğum monitör ancak bilgisayar açılırken ilk BIOS ekranında diğer monitör açılıyor ve Windows parola bölümüne kadar ana ekranım kapalı olarak bekliyor.

Yeni aldığım monitör yani ana ekranım DP ile bağlı, ikinci yani eski monitörüm ise DVI ile bağlı. İkisi de ekran kartıma takılı. Windows üzerinde öncelik istediğim gibi ayarlı ancak sadece bilgisayar açma tuşuna bastığımda MSI logosu ikinci ekrana geliyor ve ana ekran Windows başlayana kadar kapalı bekliyor.

Dosya Ekleri

• xa.PNG
    xa.PNG
    163,7 KB · Görüntüleme: 1.060
Var mı çözebilen, birincil monitörüm ana ekran olarak seçili fakat ayarlarda 2 olarak görünüyor 2 olarak görünen ana monitörüm hdmi ile bağlı, 2. monitörüm ise vga to display ile bağlı ve o 1. monitör görünüyor ana ekran olarak kullanmama rağmen. Bilgisayarı kapatıp açtığımda masaüstü simgelerinin hepsi 2. monitöre kayıyor.

Var mı çözebilen, birincil monitörüm ana ekran olarak seçili fakat ayarlarda 2 olarak görünüyor 2 olarak görünen ana monitörüm HDMI ile bağlı, 2. monitörüm ise VGA to display ile bağlı ve o 1. monitör görünüyor ana ekran olarak kullanmama rağmen. Bilgisayarı kapatıp açtığımda masaüstü simgelerinin hepsi 2. monitöre kayıyor.

Ekran çözünürlük ayarlarından hangisi monitörü istiyorsanız bunu ana ekranım yap kutucuğuna tıklayın.

Msi anakart için konuşuyorum; Bios'ta Windows OS diye bir seçenek var, orada da UEFI ve CSM seçenekleri var. CSM seçiliyken HDMI çıkışına veriyor, UEFI seçeneği ise DP çıkışına veriyor bilginiz olsun. Ben o şekilde değiştirebildim.

BIOS ayarlarınıza girip, ıgd multi-monitor seçeneğini aktif eder misiniz?

Eki Görüntüle 423771

Konuyu hortlatıyorum ama günlerdir bu sorun ile uğraşıyordum. Bu mesajdaki ayarı uygulayınca sorunum çözüldü. 1. monitör Windows 11 açılınca devre dışı kalmıyor artık. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı