Çift monitör işlemciyi yoruyor

Berk28

Decapat
Daha fazla  
Bugün bilgisayarımı çift monitör yaptım. Çift monitörün bütün olayı ekran kartı ile diye biliyorum eğer isinirsa performans düşüşü sağlarsa ekran kartından dolayıdır diye düşündüm. Fakat yaptığım iş ise birinci monitörden yazılım programı çalışırken diğer monitörden ise youtubden ders dinliyorum o sırada işlemcim saliselik 64'ü görüp geri 50'lere iniyor işlemci fanim stok fan bu etkiler mi yoksa başka bir sebebi var mıdır?

Bilgisayar özellikleri.
NVIDIA RTX 2060 EVO.
16 GB RAM.
AMD Ryzen 3600.
ASUS BM450k anakart.

Durum bundan ibaret şuanda Max 71 gözüküyor

Dosya Ekleri

• 16789770046734397178062544463634.jpg
    16789770046734397178062544463634.jpg
    360 KB · Görüntüleme: 51
Bugün bilgisayarımı çift monitör yaptım. Çift monitörün bütün olayı ekran kartı ile diye biliyorum eğer isinirsa performans düşüşü sağlarsa ekran kartından dolayıdır diye düşündüm. Fakat yaptığım iş ise birinci monitörden yazılım programı çalışırken diğer monitörden ise youtubden ders dinliyorum o sırada işlemcim saliselik 64'ü görüp geri 50'lere iniyor işlemci fanim stok fan bu etkiler mi yoksa başka bir sebebi var mıdır?

Bilgisayar özellikleri.
NVIDIA RTX 2060 EVO.
16 GB RAM.
AMD Ryzen 3600.
ASUS BM450k anakart.

Durum bundan ibaret şu anda Max 71 gözüküyor.

71 o kadar yüksek bir değer değil stress testi yapıp tam yükte maksimum kac gördüğüne bakmak lazım.

OCCT indir kur CPU seç Extreme al 5 dakika ya çek başlat eğer sağ çıkarsa bir sorun olmaz kule tipi fan alırsın eğer sağ çıkmaz sıcaklık 95 falan olursa yine fan alırsın. İşlemcide bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü
İşlemci falan yanmaz yada herhangi bir parça zarar görmez değil mi ?

İşlemci falan yanmaz yada herhangi bir parça zarar görmez değil mi ?

5 dakika boyunca sıcaklıkları takip et. Eğer 90 derece civarlarında gezerse soğutucu almayı gözden geçirebilirsin. Ama sana şunu söylemem gerekirse şu an sıcaklığında bir sorun yok.

Cift monitor islemciyi yoruyor diye birsey yok. Islemcinin maksimum verebilecegi guc belli zaten. Yukaridaki arakdasin dedigi gibi islemcini stress testine sok maximum sicakligina bak.
Gerekli durumda daha iyi bir termal macun ile daha iyi bir sogutucu kullanmak isteyebilirsin.
Ama ikinci monitor takip youtube izleyerek islemcini yakmazsin merak etme.
Katalog degerlerine gore 95 dereceye kadar calisma araligi var. Tabi ne kadar soguk calistirabilirsen o kadar guvenli olur

5 dakika boyunca sıcaklıkları takip et. Eğer 90 derece civarlarında gezerse soğutucu almayı gözden geçirebilirsin. Ama sana şunu söylemem gerekirse şu an sıcaklığında bir sorun yok.

Dediğiniz gibi OCCT indirip yaptım Max 80 gösterdi 70-71 arasında gezdi sizce iyi mi durum.

Cift monitor islemciyi yoruyor diye bir şey yok. Islemcinin maksimum verebilecegi guc belli zaten. Yukaridaki arakdasin dedigi gibi islemcini stress testine sok maximum sicakligina bak.
Gerekli durumda daha iyi bir termal macun ile daha iyi bir sogutucu kullanmak isteyebilirsin.
Ama ikinci monitor takip YouTube izleyerek islemcini yakmazsin merak etme.
Katalog degerlerine gore 95 dereceye kadar calisma araligi var. Tabii ne kadar soguk calistirabilirsen o kadar guvenli olur.

Bilgim olmadığı için öyle yazmıştım açıklama için teşekkür ederim. OCCT yaptım 5 dakikalık Max 80 yazdı Value olarak 70-71'lerde gezdi sizce iyi mi?

Dediğiniz gibi OCCT indirip yaptım Max 80 gösterdi 70-71 arasında gezdi sizce iyi mi durum.

Bilgim olmadığı için öyle yazmıştım açıklama için teşekkür ederim. OCCT yaptım 5 dakikalık Max 80 yazdı Value olarak 70-71'lerde gezdi sizce iyi mi?

Sıkıntı yok. 85 ve üstü olsaydı soğutucu almanızı önerirdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı