Çok büyük bir miktarınız yok ise almanıza gerek yok cidden, Trust wallet ile de idare ediyordum gayet. Tabii ki dikkatli olmak lazım.
Tangem sadece mobil bir wallet, NFC ile çalışıyor ve android/iphone uyumlu. PC de kullanamazsınız. Her kart yeni bir cüzdan demek, kartlar ayrıca yedek olarak da ayarlanabiliyor. Kurulum aşamasında 2 opsiyonunuz var, seed phrase ile kurulum yaparsanız tüm kartları kaybetseniz bile seedinizi başka bir walleta aktararak paranızı yönetebilirsiniz. Aynı bir kart gibi cüzdana koyabiliyosun.
Trezor safe 3 kullanıyorum ben, kablolu. Btli versiyonu falan yok. Safe 5 var o dokunmatik ekranlı ancak çok bir işin olmaz zaten ekranla. Ancak iPhone uyumlu değil ve kablo taşımayı da hiç sevmiyorum. Şu an bende tangem bakıyorum ancak Türkiye'de yok maalesef.
Ledger'in 2022 de Connectkit'i hacklendi, yani siz hiçbir şey yapmasanız bile eğer cüzdanınızı o tarihte bir servise bağlasaydınız paranız çalınacaktı. Bir de veritabanlarını çaldırdılar müşterilerinin numaralarını ve adreslerini verdiler. Fransa'daki herkes neredeyse sahte ledger mesajları hatta postayla gönderilen scam kağıtları aldılar.
Zaten r/ledger a bakarsan kimse ledgeri önermiyor.
Bir şey daha söyleyeyim, bu walletlarin hiçbirini Türkiye'den alma. Kendi sitesi hariç hiçbir yerden alma çünkü aşırı derecede sahtesi var. Eğer mümkünse kendi sitelerinden sipariş ettir, yurt dışından getirt. Ben Amazon'dan aldım orijinal reselleri olduğu için ancak getirtmesi çok zor oldu sirkiye yüzünden.
Şunları okuyabilirsin ledger hakkında:
Ledger detected an exploit using Ledger Connect Kit on Thursday the 14th of December 2023. This exploit injected malicious code inside DApps that were using Ledger Connect Kit, tricking users into signing transactions that drain their wallets.
www.ledger.com
Ledger wallet users face mounting home invasion and other scareware threats as hacker dumps private customer information online.
cointelegraph.com
Tangemide denedikten sonra detaylı bir konu açarım aslında deneyimlerimi aktardığım. İyi sosyaller.