Çift Monitör Kullanımı Performansı Etkiler mi?

Mantık olarak normalde 1920x1080P çözünürlükte oynuyorsanız 2. monitör ile bu çözünürlük 3840x1080P olacak bu da ekran kartına fazladan yük demek. Bir ekranda oyun oynayıp diğer ekranda masaüstü falan açık kalacaksa pek fark göremezsiniz fakat 2 monitörde de oyun oynarsanız fark görürsünüz.

İki monitörde de yaptığınız işe bağlı. Eğer iki monitörde de ekran kartını kullanan iş yaparsanız performans düşüşü yaşarsınız. Bu tabii ki en çokta ekran kartınıza bağlı bir etken. Güçlü ekran kartında daha az performans düşüşü yaşarsınız.
1.ekranda oyun oynayıp 2.ekranda chrome dc acam
Mantık olarak normalde 1920x1080P çözünürlükte oynuyorsanız 2. monitör ile bu çözünürlük 3840x1080P olacak bu da ekran kartına fazladan yük demek. Bir ekranda oyun oynayıp diğer ekranda masaüstü falan açık kalacaksa pek fark göremezsiniz fakat 2 monitörde de oyun oynarsanız fark görürsünüz.
gtx 960 4 gb var 2.monitördede oyun oynuyamam chrome dc falan acık kalcak arda video izlerim 1.ekranda oyun acıken
R9 380 kullanıyorum yaklaşık 6 ay önce 2. monitörümü aldım herhangi bir FPS düşüklüğü ile karşılaşmadım.
bendede gtx 960 4 gb var

Hocam, GTX 960, GTX 1050Ti ile muadil, R9 390 ise GTX 1060 ile muadil. FPS düşüşü çok yaşamazsınız ancak, ikinci monitörde yapacağınız işleme bağlı olarak FPS düşüşü yaşayabilirsiniz. Dediğiniz gibi, 2. ekranda Chrome açarsanız pek sıkıntı olmaz.

Chrome veya Discord performansı çok etkilemez, hissetmezsiniz bile hatta ama bazı oyunlarda 2. ekrana uzatma yapıyorlar yani ETS 2'de mesela 2 ekranı tek ekranmış gibi kullanıp 2 sinden de oyun görüntüsü alıyorlar bu etkiler performansı ama 2. ekranda masaüstü, tarayıcı, müzik uygulamaları açık olursa bir sorun teşkil etmez. Tabi burada RAM de önemli sonuçta 4 GB RAM ile Chrome'da 5-6 sekme birden açıp aynı anda aşırı RAM kullanan bir oyun oynarsanız anlık droplar oluşur.

Hocam, GTX 960, GTX 1050Ti ile muadil, R9 390 ise GTX 1060 ile muadil. FPS düşüşü çok yaşamazsınız ancak, ikinci monitörde yapacağınız işleme bağlı olarak FPS düşüşü yaşayabilirsiniz. Dediğiniz gibi, 2. ekranda Chrome açarsanız pek sıkıntı olmaz.
1.monirörde oyun oynarken 2.monitör chrom acıp video falan acarım bekleme aralarında

Dostum FPS’ni düşürmez, ekranlar yalnızca bellek kullanımını değiştirir o da sıkıntı değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı