Çift monitör kullanmanın dezavantajları nelerdir?

Emirs12

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 Ekran Kartı
Amd Ryzen 5 5600x İşlemci
Asus Prime B550M-K 4600mhz(OC) Anakart
16x1 3200mhz Ram
Arkadaşlar merhaba, ekran kartım RX 6600, işlemcim AMD Ryzen 5 5600X, RAM'im 16 GB çift monitör kullanmayı düşünüyorum. Birinci monitörde oyun oynayıp ikinci monitörde Discord'a bakarım veya YouTube izlerim, fazla FPS düşürür mü veya dezavantajları nelerdir?

Fazla FPS düşürmez sistemin yeterli zaten, fazla önemem bir ara denemiştim bir yerde oyun oynarken diğer monitörden ışık yansıyor benim şahsen dikkatim bozulmuştu fazla adapte olamamıştım.
Yani lol oynarken yanda youtube izlemen lolde ölürken videoyoda odaklanamamanı sağlıyıcak tabi avantajıda var.
Bence gerek yok discord için oyun oynarken é ve shifte basınca discord ekranı çıkıyor zaten ben ordan yazıyom direk kapatıyom.

İşlemci ve bellek kullanımı artar biraz ama yinede devasa bir performans düşüşü olmaz. Ekran kartına düşen yük biraz yükselir., hali hazırda ekran kartın aşırı yüklenme vs yapmıyorsa hiç bir sıkıntı olmaz.

Dezavantaj denecek kadar kötü bir yani yoktur. Varsa da kaç yıldır denk gelemedim.

FPS tanrı değil, tapmayin. 70 FPS yerine 65 FPS alıp karşılığında güzel bir şey alıyorsanız bu mantıklıdır.

Oturup yan ekranda oyun oynama, video izleme gibi şeyler yapmıyorsanız kayda değer bir etkisi olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı