Çift Sayı Girildikçe Toplama İşlemi Yapan Program Yapmak

Hocam ben de yavaş yavaş başladım bu işlere de
#Include <stdio.h>
#Include <math.h>
İnt main()
{
İnt a;
Printf("sayi girin:");
İf(a%2 == 0), şu şekilde devam etsem problem çıkar mı? Sizin yardımınızı almayı isterim teşekkürler.

Bir b sayısı daha tanımlayın toplamı her zaman b ye atarsınız. Daha kolay olur. İzlediğiniz yol doğru.
mod nasıl alıcam hocam ben de arkadaş gibi c öğreniyorum
% ile gösterdiği mod'dur hocam.

Dev C++ programı üzerinden C dilinden olacak.

Mantığı çok basit. Önce kullanıcıdan sayı okunacak. Okunan sayının çift olup olmadığı % işlemiyle öğrenilebilir. % 2´de sayı ya 1´dir, ya da 0´dır. Eğer çift sayı ise (% 2 alındığında 0 ise) if bloğuna alıp toplayın. Eğer sayı çift değilse (yani % 2 alındığında çıkan sonuç 1 ise) else diyerek çarpma işlemi yapın. Birazdan örnek kodu eklerim.

Mantığı çok basit. Önce kullanıcıdan sayı okunacak. Okunan sayının çift olup olmadığı % işlemiyle öğrenilebilir. % 2´de sayı ya 1´dir, ya da 0´dır. Eğer çift sayı ise (% 2 alındığında 0 ise) if bloğuna alıp toplayın. Eğer sayı çift değilse (yani % 2 alındığında çıkan sonuç 1 ise) else diyerek çarpma işlemi yapın. Birazdan örnek kodu eklerim.
hocam arkadaşın attığı soruda şeyi anlamadım hangi sayılar toplanıp çarpılacak 2 tane sayı arasında mı olacak bu olay? kodu atabilirseniz çok sevinirim

Hocam arkadaşın attığı soruda şeyi anlamadım hangi sayılar toplanıp çarpılacak 2 tane sayı arasında mı olacak bu olay? Kodu atabilirseniz çok sevinirim.

Toplama ve çarpma 2 operand alır. Sorudan anlaşılan ilk girilen sayı çiftse toplama, değilse çarpma işlemi yapan program isteniyor. İlk girilen sayı % işlemiyle tek mi, çift mi anlaşılabilir. Çift ise if bloğuna alıp toplama işlemi, değilse çarpma işlemi yapılabilir. Kod:

C:
#include <stdio.h>

int main() {
    int a, b;
    printf("Lütfen birinci sayıyı giriniz: ");
    scanf("%i", &a);
    if(a%2==0) {
        printf("Lütfen ikinci sayıyı giriniz: ");
        scanf("%i", &b);
        printf("Toplama işleminin sonucu: %i\n", a+b);
    }
    else {
        scanf("%i", &b);
        printf("Çarpma işleminin sonucu: %i\n", a*b);
    }
    return 0;
}

Toplama ve çarpma 2 operand alır. Sorudan anlaşılan ilk girilen sayı çiftse toplama, değilse çarpma işlemi yapan program isteniyor. İlk girilen sayı % işlemiyle tek mi, çift mi anlaşılabilir. Çift ise if bloğuna alıp toplama işlemi, değilse çarpma işlemi yapılabilir. Kod:

C:
#include <stdio.h>

int main() {
    int a, b;
    printf("Lütfen birinci sayıyı giriniz: ");
    scanf("%i", &a);
    if(a%2==0) {
        scanf("%i", &b);
        printf("Toplama işleminin sonucu: %i\n", a+b);
    }
    else {
        scanf("%i", &b);
        printf("Çarpma işleminin sonucu: %i\n", a*b);
    }
    return 0;
}
çok teşekkür ederim hocam

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı