Çift SIM'li iPhone nedir?

ynsxxd

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar. Yurt dışı iPhone 14 Pro Max almak istiyorum. Fakat kimileri 2. telefon kullanıyor ama ben öyle kullanmak istemiyorum. Çift SIM ile kullananları da duydum. Bu çift SIM işi nedir?

Herkese merhaba, arkadaşlar. Yurt dışı iPhone 14 Pro Max almak istiyorum. Fakat kimileri 2. telefon kullanıyor ama ben öyle kullanmak istemiyorum. Çift SIM ile kullananları da duydum. Bu çift SIM işi nedir?

1.sinde eski atıyorum iPhone 6 Türkiye'ye kayıtlı telefonu iCloud ile Avrupa'dan gelen kayırsız cihazına baglıyorsun ve iPhone 6 gelen mesajlar aramalar vs Avrupa telefonunada anında geliyor örnegin bilgisayarın varsa bilgisayarda WhatsApp baglanmak gibi düşün. Bilgisayarda yazdıgın her şey telefondaki gibi karşıya onun yazdıgı her şey telefondaki gibi bilgisayarına gelir. 2. yöntemse Türkiye senede sanırım 6 kayırsız kullanım sunuyor 6 ay bir SIM kart yuvasından diger 6 ay da diger simkart yuvasından kullanıyorsun böylece 1 sene devir daim yapıyor ve gelecek sene tekrar kayırsız 6 bir SIM yuvası 6 ay bir SIM yuvası kullama hakkın doguyor.

Kral her telde esim var değil mi?

Yani çift SIM ile 8 ay fiziksel 8 ay eSIM ile kullanabiliyor muyuz?
Her telefonda eSIM desteği yok. iPhone cihazlarda var. Android tarafında da üst modellerde var. Evet dediğin gibi 8 ay eSIM 8 ay fiziksel SIM olarak kullanabilirsin. Buradaki asıl nokta süresi biten IMEI numarasını değil de cihazdaki diğer IMEI numarasını kullanabilmek.

Aşağıdaki konuda bununla ilgili konuştuk, okumanı tavsiye ederim. 8 ay sonra başına gelecek bir olay.

Her telefonda eSIM desteği yok. iPhone cihazlarda var. Android tarafında da üst modellerde var. Evet dediğin gibi 8 ay eSIM 8 ay fiziksel SIM olarak kullanabilirsin. Buradaki asıl nokta süresi biten IMEI numarasını değil de cihazdaki diğer IMEI numarasını kullanabilmek.

Aşağıdaki konuda bununla ilgili konuştuk, okumanı tavsiye ederim. 8 ay sonra başına gelecek bir olay.
Hocam attığınız konuya baktım. Dediklerinizi anladım fakat şunu anlamadım. 2.IMEI numarası olayı nasıl oluyor bir daha anlata bilirmisiniz?

Hocam attığınız konuya baktım. Dediklerinizi anladım fakat şunu anlamadım. 2.IMEI numarası olayı nasıl oluyor bir daha anlatabilir misiniz?
Cihazı aldınız. Fiziksel bir SIM kart ile kullanmaya başladınız. Veya ilk olarak eSIM tanımladınız, fark etmez. Cihaza ilk kez bir SIM tanımı yaptığınızda doğal olarak cihaz ilk önce birinci IMEI numarasını kullanır.

Daha sonra 8 ay geçti ve birinci IMEI numarası BTK tarafından süresi doldu, kapatıldı. Biz cihazdaki ikinci IMEI numarasını kullanarak bir 8 ay daha cihazı kullanmak istiyoruz. Eğer cihazdaki eSIM veya fiziksel SIM kartı kaldırırsak/çıkarırsak ne olacak? Birinci IMEI numarası boşa çıkacak. Tekrar herhangi bir SIM eklersek/takarsak ne olacak? Birinci IMEI boşta olduğu için tekrar birinci IMEI numarasını kullanacak cihaz. Birinci IMEI BTK tarafından kapatıldığı için yine sinyal alamayacağız.

Şebeke alabilmemiz için daha önce aktif olmamış olan cihazdaki ikinci IMEI'yi kullanmak istiyoruz. Bunun için birinci IMEI numarasını kullandırtmamız gerekiyor cihaza. Cihaza eşin dostun SIM kartını takıp birinci IMEI numarasını işgal ettiriyoruz. Daha sonra kendi hattımızı eSIM olarak tanımlarsak cihaz ikinci IMEI'yi kullandıracak eSIM için. İkinci IMEI'den şebeke aldıktan sonra cihazdaki fiziksel SIM kartı çıkartabiliriz.

Turkcell kullanıyorum. Turkcell benimle eSIM QR kodunu paylaşıyor. Benim cihazım yurtiçi bir cihaz ama varsayalım yurt dışı bir cihaz kullanıyorum. eSIM olarak hattımı cihaza tanımladım. 8 ay doldu ve şebekem gitti. Ben ikinci IMEI numarasını kullanabilmek için eSIM tanımımı silerim. Sonra cihaza fiziksel bir SIM kart takarım. Bunu yaptıktan sonra cihaz birinci IMEI numarasını fiziksel SIM karta tanımlar. Ondan sonra Turkcell'in bana verdiği eSIM QR kodumu cihaza tekrar tanımlarım. Bunu yaptığımda birinci IMEI fiziksel SIM karta tanımlı olduğu için cihaz ikinci IMEI numarasını benim eSIM'im için kullanacak. Şebeke aldıktan sonra cihazdaki fiziksel SIM kartı çıkartıp sahibine geri veririm ve 8 ay daha kullanırım. Sadece eSIM kullanarak da bu şekilde 8 ay + 8 ay kullanabilirim.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı