Çin Menşeili telefonlar sağlam mı?

Çin menşeili telefonların çoğunda bloatware mevcut, sisteminizden bilgi topluyorlar. Her yerden Çin üretimi teknolojilerin bilgi topladığını görebilirsiniz. Öyle ki Linux dağıtımı olan DeepinOS’ta bile mağaza aracılığı ile bilgi toplanıyor, en azından şimdilik söylenti. Çin bu konuda Google’ı bile geçti.
Bir ara "Çin meşeli klavyeler bilgi topluyor" diye başlık görmüştüm Technopat'ta.

Adamların hakkını yememek lazım sağlam telefon yapıyorlar. Ama yazılım konusunda bana hiç güven vermiyor.
Jerry Rig Everything'in Redmi Note 7 videosunu izlersen göreceksin neyin ne kadar dayanıklı olduğunu. Ama diğer telefonları dayanıklı duruyor.

Custom Rom olayı nedense garip geliyor bana. Bundan birkaç yıl önce CyanogenMod en iyi romlardan biriydi. Ama 2017'den beri LineageOS çok kötüleşti. Çoğu telefondan desteğini çekti. Daha 14.1 sürümü yeni yeni telefonlara yayılırken 15'ini çıkardılar. Ayrıca sanki sadece Hintliler geliştiriyormuş gibi bir hava var. Neyse Xiaomi'ye dönersek arayüzünde reklam göstermesi nedeniyle tekrardan ısınamadım.
Custom MIUI arayüzü kullanın hocam. Mi 5S'imde öyle yapıyorum. Reklamdan da kurtulmuş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı