Çinliler Apple M1 Çipini Kırdı, RAM ve SSD Yükseltmesi Yaptı

Apple Fun'ı değilim. Ipad haricinde kişisel alanımda Apple ürünü kullanmıyorum ancak M1 işlemciler ile adamlar devrim yapmışlar. Tasarımcı arkadaşlarımdan biri Mac Book Pro aldı, alet fiyat performans olarak şahane. Ben bir PC toplayıcısı olmama rağmen, profesyonel müzik işleri ile de uğraşmama rağmen, benim bile işime yarayabilcek bir sistem. (Beni tıkadığı tek yer maksimum 16GB olan RAM. - 32 olsa 1 saniye bile düşünmeden alırım aleti)

Sonuç olarak, Profesyonel işlerde sistemler maksimum 4-5 senede bir değiştiriliyor. O nedenle SOC şeklindeki tasarım benim için pek de dert değil.
Acilen Qualcomm, Nvidia, Mediatek ve Amerikan Başkanı dahil herkesin devreye girmesi lazım. Apple’ın eline kalırsak işimiz şeriattan zor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Acilen Qualcomm, Nvidia, Mediatek ve Amerikan Başkanı dahil herkesin devreye girmesi lazım. Apple’ın eline kalırsak işimiz şeriattan zor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Apple tarafından kaçırıldım, evet tarafından.

ARM mobil bir mimari olmasa bile mobil işlemciler sayesinde yükseldi. Bu nedenle kullanılan birçok çözüm, kod parçacığı ya da işlemci birimi, belli başlı standarlar çerçevesinde oturmuş durumda.

Bu standartlardan birisi de SoC yapısı ve "Her şeyi küçücük bir alana sığdırma" felsefesi. Açıkçası bu hem üretim maliyetini düşürüyor, hem termal dizaynı kolaylaştırıyor ve hem de verimliliği arttırıyor.

Bunun yanında insanlar neden inatla her üründe değiştirilebilirliği istiyor, anlamıyorum. MacBook'larda bile birçok kişi için sorun değiştirilebilirlik değil, ek RAM ve SSD için istenen fiyat. Kağıt kadar cihaz alıyorsun ve bu cihaz, masaüstü bilgisayarlar ile boy ölçüşebilecek seviyede oluyor. (M1)

Mesela yeni Mac Pro. Cihaz baştan aşağı modüler bir yapıya sahip. Tabii bunun yanında eskinden bataryası bile değiştirilebilir MBP'ler artık kullanıcı müdahelesi kabul etmiyor.

Bu bir sorun mu? Bence hayır.
Maden değişilmiyor, Apple da 8'lik bir RAM eklemek için 2 bin lira istemesin.

Tabi madalyonun öteki tarafından bakarsak haklısın. Eğer ARM mimarili SOC'lerde Apple dominansi elde ederse, yandık ki ne yandık.

X86'cı AMD / Intel gerekli adımları atmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı