Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşa uygun bir şekilde anlatılmalı elbet. Küçükken internet kafede birisini p*rno izlerken görmüştüm. Günlerce aklımdan çıkmadı. Tabi o zamanlar 7-8 yaşlarındaydım.
3. sınıfta dediğiniz malum şeyi izlerdik. Birbirimizin üstüne otururduk. O malum şeyde olanları masaya uygulamaya çalışırdık. Sanırım benim ilkokul anılarım biraz garip.

Bir keresinde bir kız öbür kız arkadaşına "çok seksiyim, değil mi?" demişti. O anda aklımızdan geçenler...

Hocam benim de çok garip anılarım var

Hocam korunma derken?
Hocam en garip iki anımı anlatayım size.

1-7. sınıfta iken 2 kız arkadaşımı okulda perde arkasında öpüşürken yakaladım.
2-11 yaşında milli oldum.
Peki bunları açıklar mısınız? Milli nedir?

Okulda görmedim ama dersimi aldım. İsterseniz 1.sınıftan itibaren okullarda ders olarak işletin, cinsellik konusunda insanın "zihni" ne ise ona göre hareket eder. Bu zihin de okulda değil aile ortamında oluşur. Açılması gereken konu başlığı "Aileler niye cinselliği öğretmiyor?" olmalıydı.
Ailelere bakarsan genelde 6-7 kardeş oluyorlar. İşte mesela babanın 7 kardeşi olması gibi. O zaman okula gitmeyelim dersleri yaşayarak öğreniriz.
Kimin kaç çocuk yapacağı cinsellik bilgisiyle ölçülemez ya da sınırlandırılamaz. Olaya yanlış bakıyorsun.

Ve düzgün bir beden dersi verilmeli okullarda ki beden öğretmenlerin anlayışı top verip odasında oturup çay kahve içmek bunun ile ilgili bir konu açmıştım bir arkadaş "o anca yurt dışında olur bizim milletimizin spordan anlayışı top peşinde koşturmak." demişti çok doğru dedi.

Zaten aileler öğretmediği için konuşuyoruz

Çocuk adamlar, siz azıcık uçmuşsunuz bana göre.

Biyoloji/Fen bilgisi derslerinde ilkokul ve lise dönemlerinde üreme konuları işleniyor lakin ilişkiye girerken korunun, şöyle yapın böyle yapın şeklinde bir eğitim, İSTİSMARdan başka bir şey olmayacaktır.

Aptal olmayın. Bu ileri derecede aptallıktır.

Onun dışında döllenme, üreme, genital organlar, hormonlar vb. tüm bilgiler öğretiliyor ve sınavları yapılıyor.

Bu kadar geniş olmayın.

Forumda böyle bir konunun onaylanmasıda ayrı bir ironidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…