Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşa uygun bir şekilde anlatılmalı elbet. Küçükken internet kafede birisini p*rno izlerken görmüştüm. Günlerce aklımdan çıkmadı. Tabi o zamanlar 7-8 yaşlarındaydım. 😟
3. sınıfta dediğiniz malum şeyi izlerdik. Birbirimizin üstüne otururduk. O malum şeyde olanları masaya uygulamaya çalışırdık. Sanırım benim ilkokul anılarım biraz garip.

Bir keresinde bir kız öbür kız arkadaşına "çok seksiyim, değil mi?" demişti. O anda aklımızdan geçenler...

3. sınıfta dediğiniz malum şeyi izlerdik. Birbirimizin üstüne otururduk. o malum şeyde olanları masaya uygulamaya çalışırdık. sanırım benim ilkokul anılarım biraz garip.

Bir keresinde bir kız öbür kız arkadaşına "çok seksiyim, değil mi?" demişti. O anda aklımızdan geçenler...

Hocam benim de çok garip anılarım var:)

Biraz abartmıyor musunuz? Google amcadan zaten kendi zevkleri doğrultusuna hatırı sayılır bilgi öğreniliyor. Sonrasında oluşacak sıkıntıda doktora başvurulabilir. Korunma yöntemlerini öğrenmek için doktora gerekmiyor.
Hocam korunma derken?
Hocam en garip iki anımı anlatayım size.

1-7. sınıfta iken 2 kız arkadaşımı okulda perde arkasında öpüşürken yakaladım.
2-11 yaşında milli oldum.
Peki bunları açıklar mısınız? Milli nedir?

Cinsellik eğitimi mutlaka verilmesi gereken bir eğitimdir. Eğer çocuklara bu anlatılmaz ise bu cinsellik ile ilgili sorular anne babalara soruluyor. Anne ve babalara sorulduğunda da saçma sapan yok leylek getirdi yok kuş getirdi yok aslan getirdi cevabını alıyor ve bu çocuğun aklına yatmıyor.

Böylece çocuk, kimse bu konu hakkında konuşmadığı için, konuşmaktan korktuğu için bu cinsellik konusunu çocuğun gözünde çok özel bir şey gibi geliyor yani gözünde çok aşırı değerli bir hale getiriyor. Bunun sonucunda ise cinsellik tabu oluyor.

Ama eğer eğitimi verilse idi, çocuklar bunun gayet normal bir şey olduğunu öğrenirdi ve gözlerinde kutsallaştırmazlardı. Bunun kutsal bir şey olmadığını, bir ihtiyaç olduğunun öğretilmesi gerek yoksa daha çok Twitch'te chat'e bakarken " bu kızı alacaksın bam bam bam hahaha" yorumları görürsün.
Okulda görmedim ama dersimi aldım. İsterseniz 1.sınıftan itibaren okullarda ders olarak işletin, cinsellik konusunda insanın "zihni" ne ise ona göre hareket eder. Bu zihin de okulda değil aile ortamında oluşur. Açılması gereken konu başlığı "Aileler niye cinselliği öğretmiyor?" olmalıydı.
Ailelere bakarsan genelde 6-7 kardeş oluyorlar. İşte mesela babanın 7 kardeşi olması gibi. O zaman okula gitmeyelim dersleri yaşayarak öğreniriz.
Kimin kaç çocuk yapacağı cinsellik bilgisiyle ölçülemez ya da sınırlandırılamaz. Olaya yanlış bakıyorsun.

Ve düzgün bir beden dersi verilmeli okullarda ki beden öğretmenlerin anlayışı top verip odasında oturup çay kahve içmek bunun ile ilgili bir konu açmıştım bir arkadaş "o anca yurt dışında olur bizim milletimizin spordan anlayışı top peşinde koşturmak." demişti çok doğru dedi. :D

Okulda görmedim ama dersimi aldım. İsterseniz 1.sınıftan itibaren okullarda ders olarak işletin, cinsellik konusunda insanın "zihni" ne ise ona göre hareket eder. Bu zihin de okulda değil aile ortamında oluşur. Açılması gereken konu başlığı "Aileler niye cinselliği öğretmiyor?" olmalıydı.
Zaten aileler öğretmediği için konuşuyoruz :D

Çocuk adamlar, siz azıcık uçmuşsunuz bana göre.

Biyoloji/Fen bilgisi derslerinde ilkokul ve lise dönemlerinde üreme konuları işleniyor lakin ilişkiye girerken korunun, şöyle yapın böyle yapın şeklinde bir eğitim, İSTİSMARdan başka bir şey olmayacaktır.

Aptal olmayın. Bu ileri derecede aptallıktır.

Onun dışında döllenme, üreme, genital organlar, hormonlar vb. tüm bilgiler öğretiliyor ve sınavları yapılıyor.

Bu kadar geniş olmayın.

Forumda böyle bir konunun onaylanmasıda ayrı bir ironidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı