Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaş burada önemli bir faktör. Her şeyi oturup bir anda anlatmayı doğru bulmuyorum. Çocuğun bunları algılayıp kafasında kurmaya çalışması erken yaşta ruhsal sorunlara yol açabilir. Zamanı geldikçe parça parça anlatılabilir. 10-12 yaşındaki bir çocuğa tacize önlem olarak bilgilendirme yaparken gidip cinsel ilişkide kondom kullanımından vs bahsetmek saçma olur mesela. Bu yüzden hepsi yavaş yavaş, vakti geldikçe hatta gerekirse bir uzman desteğiyle anlatılabilir.

Mesela ilkokulda leyleklerden gelmediğimiz anlatılabilir. Kısaca.

İşte olay bu. Erkeklerde mastürbasyon var mesela.
Testislere sıcak su tutulmaması gerektiğini biliyor musun? Protein yapısını bozuyor. Bu da cinsellikle ilgili olay. @aabcc
Öldüm ben zaten sıcak su tutunca. Patladı testislerim.
Bu zamana kadar bir şey olmadı? Sanki bu eğitimde 'Çocuklar testislerde sıcak su tutmayın' diyecekler.

Öldüm ben zaten sıcak su tutunca. Patladı testislerim.
Bu zamana kadar bir şey olmadı? Sanki bu eğitimde 'çocuklar testislerde sıcak su tutmayın' diyecekler.

Hemen öldün aynen. Uzun süre sıcak su tutarsan proteinlerin yapısı bozulur. Ilık ya da serin olması gerekiyor. Sıcak tuttuğun gibi bozulmaz. Spermlere zarar verebilir. Git araştır öyle gel gittikçe batıyorsun. Bilmediğin konulara yazma bari ben her şeyi biliyorum demiyorum. Bilmediğim konuya bende yazmam.

Mesela ilkokulda leyleklerden gelmediğimiz anlatılabilir. Kısaca.
Kısaca anlatılır. Çocuk araştırır sonra 'Nasıl ya, benim annemle babam sex mi yaptı?' der. Düşünmeden yazıyorsunuz. Bu arada bana Allah verdi demişlerdi, inanmıştım. Küçük bir çocuğa bunu derseniz merak etmeyecek mi?
-Oğlum seni leylekler getirmedi.
-Peki nasıl oldum anne?
-Sonrası ortaokulda.
Böyle mi olacak?

Yaşa uygun bir şekilde anlatılmalı elbet. Küçükken internet kafede birisini p*rno izlerken görmüştüm. Günlerce aklımdan çıkmadı. Tabi o zamanlar 7-8 yaşlarındaydım. 😟

Yaş burada önemli bir faktör. Her şeyi oturup bir anda anlatmayı doğru bulmuyorum. Çocuğun bunları algılayıp kafasında kurmaya çalışması erken yaşta ruhsal sorunlara yol açabilir. Zamanı geldikçe parça parça anlatılabilir. 10-12 yaşındaki bir çocuğa tacize önlem olarak bilgilendirme yaparken gidip cinsel ilişkide kondom kullanımından vs bahsetmek saçma olur mesela. Bu yüzden hepsi yavaş yavaş, vakti geldikçe hatta gerekirse bir uzman desteğiyle anlatılabilir.

Kesinlikle katılıyorum hocam. Gidip her şeyi birden anlatmak da çok doğru değil ama hiç olmazsa ayıplamamak lazım. 13 yaşında çocuk gelip anne vajina ne demek diye sorduğunda ayıplarsan doğru olmaz ne olduğunu söyler geçersen fazla kurcalamazsın, çocuk onu beynine normal bir bilgi olarak atar. 13 yaşındaki çocuk gelip zaten sana baba istek arttırıcı yararlı mı zararlı mı diye sormaz zaten.

8. sınıfta veriliyor diye biliyorum, zaten daha fazlasına o yaşta gerek yok. gerçi bana daha önce bir arkadaşım anlatmıştı 😐

Kesinlikle katılıyorum hocam. Gidip her şeyi birden anlatmak da çok doğru değil ama hiç olmazsa ayıplamamak lazım. 13 yaşında çocuk gelip anne vajina ne demek diye sorduğunda ayıplarsan doğru olmaz ne olduğunu söyler geçersen fazla kurcalamazsın, çocuk onu beynine normal bir bilgi olarak atar. 13 yaşındaki çocuk gelip zaten sana baba istek arttırıcı yararlı mı zararlı mı diye sormaz zaten.
Katılıyorum. Sen çocuğa merak ettiklerini cevaplamazsan o her türlü araştırıp öğrenecek, her çocuğun elinde internet var artık sonuçta. Öğrenmesi gerekenden fazlasını öğrenecek belki de. Bu da büyük sorunlar oluşturabilir çocuk açısından.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı