Cips bağımlılığına ne yapılmalı?

Maddi durumunuz pek iyi değilse fiyatları görünce iştahınızın kaçacağını düşünüyorum. Veya markete gitmeye üşenebilirsiniz. Oturun evde. :)
 
Çok canın istiyorsa fırınlanmış alıp ye dostum. Ama kilon çok fazlaysa porsiyon olarak küçültüp yersen daha sağlıklı olur. Hep hareketsizlikten heeeeep! Yoksa cipsten değil.

Evet zaten kilom hareketsizlikten geliyor, ama şöyle ki, şu an evde de cips var, ama az olduğu için kesmez diye yemiyorum.
 
Acı derken nasıl yani? Biber var da faydası olur mu? Ben abur-cubur da çok fazla yiyorum, ama cips isteyerek olmuyor bağımlısıyım resmen.

Bildiğiniz biber hocam. Eğer canınız şeker çekiyorsa, acı biber yiyin. Ama canınız tuzlu, cips tarzı şeyler çekiyorsa, kapya biber yiyin. Cips gibi bir hissiyat veriyor. Vaktinde çok yiyordum bende bunu kullandım artık yemiyorum abur cubur.
 
Ben de çok cips yerdim yağlı beslenir kola vs içerdim. Sonra karaciğer yağlanmam çıktı ultrasonografi ile çekildi Grade 2 yağlanmam çıktı. Bu arada Grade 3 siroz yapıyor olabilirmiş diyorlar araştırdım. Sonra safra kesemde taş çamur kristal çıktı. Doktor ''ne bulduysan yemişsin şu gencecik yaşında'' dedi. 2 hafta önce oldum şu an iyiyim. Bu arada bayağı kilo verdim 78'den 69.6'ya geriledim ameliyattan 1 ay önce de adam akıllı bir şey yiyemiyordum şimdi de yiyemiyorum afedersiniz yağlı yiyecekler dokunuyor vesselam. Velhasıkelam çok cips yersen safrana elveda diyebilirsin bu yaşadıklarım da inşallah gözünü korkutur. Sağlıklı günler dilerim....
 
Hocam her ne kadar dışarıdan alınan gibi olmasa da patates kızartıp tavuk baharatı dökebilirsiniz.

Karnım tok, zaten cipsin patatesle uzaktan yakından alakası yok, bam başka bir şey cips.
Ben de çok cips yerdim yağlı beslenir kola vs içerdim. Sonra karaciğer yağlanmam çıktı ultrasonografi ile çekildi grade 2 yağlanmam çıktı. Bu arada grade 3 siroz yapıyor olabilirmiş diyorlar araştırdım. Sonra safra kesemde taş çamur kristal çıktı. Doktor "ne bulduysan yemişsin şu gencecik yaşında" dedi. 2 hafta önce oldum şu an iyiyim. Velhasıkelam çok cips yersen safrana elveda diyebilirsin bu yaşadıklarım da inşallah gözünü korkutur. Sağlıklı günler dilerim...

Nasıl yani? Sadece abur cubur yediğin için mi bunlar oldu? İştahım kaçtı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı