Citrulline ve supplement önerisi

andrews1212

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Citrulline supplementi kullanıyorum bazen böbreklerimde ağrı yapıyor, sizce sebebi ne olabilir?

Ek olarak özellikle yorgunluk alacak, antrenmanda güç ve performans artışı sağlayacak citrulline benzeri supplement önerileriniz var mıdır?

:)

pre workout aradığın ürün olabilir, böbrekler içinse 2 hafta citrulline ara ver bol su iç devam ederse doktora git etmezse citrullinei bir arkadaşına ver.

Şikayetlerinizi ve kullanacağınız takviyeleri spor hekimine/diyetisyenine danışın, tüketeceğiniz ürünler tehlikeli olabilir ve tüm sorumluluk size aittir.

• "Piyasadaki" pre-workout' ların büyük çoğunluğu gereksiz ve içerik olarak yetersiz.
  • Spor performansınızı artırmak istiyorsanız günlük tüketeceğiniz karbonhidratları spor öncesine ve sonrasına yerleştirin.
  • Miktarları kişiye göre değişmekle birlikte spordan 30-45 dk önce: 3-5gr Creatine, 3-5gr Citrulline, 3-5gr Beta-Alanine, 3-5gr Leucine, 3-5gr Sodyum Bikarbonat ve bir miktar limon suyunu, maden suyu ve/veya bol su ile alın. Sonrasında 200-300mg kafein alacağınız bir sade kahve için. Egzersiz esnasında da yudum yudum 1-1,5 litre su tüketin.
  • Takviye kullandığınız ve egzersiz yaptığınız için normalden fazla ve günün tamamına yayarak su tüketmelisiniz. Herkesin su ihtiyacı farklıdır, ideal olan idrar rengi açık sarıdır, koyu ve renksiz olması sakıncalıdır. Kokusu da yoğun ve rahatsız edici olmamalı.
  • Düzenli kan ve idrar tahlili yaptırın. Her 3 ayda bir gibi. Tahlil sonuçlarınız, referans aralığında üst sınıra yakın olması performans açısından faydalı olacaktır. Magnezyum, D vitamini, B vitamini, Çinko, Omega-3 takviyelerini ihtiyaçlarınıza göre hekim kontrolünde düzenleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı