Civilization V nasıl oynanır?

Anumsln

Centipat
Katılım
4 Aralık 2019
Mesajlar
110
Beyler ben Civilization V oynuyorum oyun hakkında sizlere birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1- Nasıl daha hızlı birlik üretilir?
2- Yeni bir şehir kurduğumuz zaman üretim çok yavaş oluyor o zaman ne yapmalıyız?
3- Bir şehir kuşatmasında çok kayıp veriyorum daha kolay bir şekilde nasıl şehri ele geçirebilirim?
4- Bir medeniyet ile aynı dine sahip olmam onun ile daha hızlı anlaşmamızı sağlar mı? Ha bir sorum daha olacaktı.

Bir devletin ana dini nerede görünüyor? Çünkü tüm şehirleri farklı din meselaben hunlar ile oynarken osmanlı şehirleri İstanbul ve Ankara'nın dini farklıydı. Ankara müslüman İstanbul katolikti hangisi şimdi osmanlı'nın dini?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1- Üretimin ne kadar fazla olursa o kadar daha hızlı üretirsin ama şehirde armory ve arsenal olursa ek bonus kazanırsın.
2- Bu yavaş bir süreç şehir ilk kurulduğunda birden yüksek üretim puanlarına sahip olamaz monument gibi ilk yapılardan başlayarak bunu arttırabilirsin ama tabi oraya işçi göndererek maden ocakları, kereste fabrikaları da kurarsan çok daha hızlı artar
3- Şehir kuşatmalarında şehir ilk önce menzilli birlikler tarafından dövülerek defans puanı düşürülür artık şehirin surları etkisiz kaldığında da menzilsiz birlikler kullanılır böylelikle kayıp en aza indirilir.

Dinler konusunda tam bir bilgim yok o yüzden yanlış bir bilgi vermiyim.
 
Ben sadece son yazdığınıza cevap vereyim. Osmanlı Devleti tarihte İslam dini başta olmak üzere eski Türk örfü ve geldikleri yerde olan hukuka göre yönetilirdi. İstanbul Konstatinapolis iken yani Osmanlı Devleti tarafından fethedilmeden önce Ortodoks idi, Katolik değildi. Ayasofya ise Ortodoksluğun merkeziydi. Oyunu oynamadım ama bir hata olmuş olabilir. Bir de oyunu oynadığınız tarihte önemli. Çünkü tarihe ve orada egemen olan devlete göre dinler farklılık arz eder.
 
Eski bir konu ancak çok fazla bilgi kirliliği olduğu için cevap yazmak istedim. Öncelikle şehirlerimizi geliştirmemiz için gıdaya ihtiyacımız var. Şehirlerimiz büyüdükçe çalıştırabileceğimiz altıgen sayısı dolayısıyla da üretimimiz, kültürümüz vs. artacak. Her şehrimizde en az iki işçi bulunmalı. İşçilerimizi imkanımız varsa şehir devletlerinden çalmak daha mantıklı ancak gerekliyse kendimiz de üretebiliriz. Barrack ya da armory yapmak birimlerin promotion alarak üretilmesini sağlar yani üretime herhangi bir katkısı yok. Arsenal keza şehrin savunmasına yardım eder, üretime katkısı yok. Şehir kuşatması için bonusları doğru kullanmak önemli. ZOC ve flank gibi kavramları araştırmanızı tavsiye ederim, savaş tamamen ayrı ve detaylı bir konu. Genelde ana din başkentte olur ancak başkentteki din dahi değiştirilebilir. Üst panelden din simgesine tıklayarak hangi medeniyetin hangi dini kurduğunu ve kutsal şehrini görebilirsiniz. Aynı dine sahip olmak yapay zekayla ilişkinizi geliştirir ancak onların dinini takip ediyorsanız bu geçerli. Yapay zekanın şehirlerinde kendi dininizi yaydığınızda ilişkiniz bozulmaya başlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı