Çizim ve render için sistem tavsiyesi

Sadece octane renderda kesin çalışır diyebilirim. nVidia iRay ile render alırken işe yarar mı bilmiyorum. Belki onda da olabilir, ama octane için farklı kartlar takabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi geceler arkadaşlar. Bugün vatan gittim, bir ön bilgi alma amaçlı. Hafta içindede yüzde 30 indirimin devam ettiğini yani bu baktığımız fiyatların indirimli fiyat olduğunu ve hafta sonuna ekstra bir indirim olmayacağını söylediler. Sistemin komple güncel fiyatını çıkartırdığımızda 8500 TL yi buldu. Bu kadar çıkmayı düşünmüyordum. Orada neleri düşürebiliriz diye sorduğumda anakartın fazla olduğunu ve Asus P9X79 Deluxe İntel X79 Soket 2011 Ddr3 2400Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar v.b bir anakartın yaklaşık 400 lira düşüreceğini ,bununla birlikte bu anakartin qvl listesinde olan bir ram seçip şu 800 liralık rami çıkartılarak 200-250 lirada oradan inebileceğini söylediler. Bununla birlikte orjinal işletim sitemi ve antivirüs v.s koymuştum sisteme onları da kaldırarak 400 lira daha inebileceğini düşünüyorum.Sizlerinde yorumlarını almak isterim bu anakarttan vazgeçip biraz düşürmek istersek ne seçilebiliriz? Ve seçilen anakarta uygun (qvl listesinden) Bir ram ne olabilir? çakma işletim sisteminin bir zararı olur mu? En önemlisi toplamda 1000 lira gibi bir düşüş yaşamak için bunları indirmek mantıklı olur mu? Yarında diğer bilgisayarcıları ve mağazaları gezip fiyat alacagım ve görüşlerinizi bekleyecegim. Ona göre pazara herşey şekillenir ve alabilirim inşallah. Şimdiden teşekkürler.

Güncel Vatan fiyatları ve sistem :
10376822_10203347643906309_3136315284600272997_n.jpg
 
Asus p9x79'un qvl listesi burada ; http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA2011/P9X79-DELUXE/P9X79_DELUXE_DRAM_QVL.zip

Rampage black ve 4930k'yı bende alacağım, çok uzun bir süre kullanacağım için 7bin 10 bin ne kadar verdiğimi düşünmüyorum. Eğer 5 yıldan fazla kullanacaksan, rampage black almaya değer, alt tarafı 400 lira.

Rampage sıvı N2 modu olan, pcb kalitesi gerçekten seleflerine göre daha iyi olan bir anakarttır.(Yani overclock için biçilmiş kaftan olan bir çok marka ve anakart mevcut, bu onlardan biri). Yarın bir gün ufak bir gpu render farm oluşturmak isteseniz 900 serisi iki tane gtx takıp başka hiçbir şeyi ellemeden yine harikalar yaratabilirsiniz. Benim şahsi fikrim, sık sık güncelleyip orta seviye parça almaktansa, en iyisini alıp tamamen ömrü bitene kadar kullanmaktan yana.

Çünkü donanım yenisi çıkınca değil, ihtiyacınızı görmemeye başladığı zaman değiştirilir.
 
Hocam, öncellikle öneri yapmıyacağım. Fakat stok durumu şu; H110 Antalya Konyaaltında var, eğer Konyaaltında şubesinden toplayacaksanız OEM ürünlerinin orada ÜMİT diye bir arkadaş var. Ben Çarşamba günü H100i istemiştim, dün geldi ve bugün aldım. Stok durumunda sıkıntı yaşamazsınız.Antalyada(Genellikle Lara Şubesinde) birçok stok var.Ayrıca çok ilgililer Konyaaltı şubesi eğer o civardaysanız Konyaaltından alınız.Alacağınız sistem hayırlı olsun.
 
Arkadaşlar iyi geceler. konuyu yeniden gündeme getiriyorum kusura bakmayın ama halen kesin bir karar verebilmiş değilim. hafta sonu diger bilgisayar magazalarınıda gezdim ,vatandan daha iyi fiyat aldıgım yerler de oldu ancak çoğu rampage black in gereksiz yüksek bir anakart olabileceğini , onun yerine Rampage IV Formula - P9x79 deluxe veya sabertooth seviyelerine çekebileceğimi , işlemci olarak da 4930k (3.4 ghz 12MB) yerine 4820k (3.7 ghz 10MB) seçerek 2 kalemde toplam 1000 tl gibi bir bütçe arttırabileceğimi bu bütceyide ekran kartı yada ram üzerine kullanırsam daha iyi sonuç alabileceğimi söylediler. k
Kafam iyice karıştı ,siz ne düşünüyorsunuz. İşlemci olarak 4820k seçtikten sonra anakart olarak bahsedilen anakartlardan hangisini seçebilirim yoksa bu şekilde kalmasımı daha mantıklı fiyat-performans olarak?
anakart listesi :INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar
Ve seçilen anakarta göre rami 32 ye çıkarmayı düşünüyorum. Verdiğiniz qvl listelerine baktım ancak ancak pek bir şey anlayamadım. Seçilen anakartın qvl listesinden 32 gblık bir ram önerebilirmisiniz? (vatanda olması şart degil ). Bu arada bütce durumuna göre gtx 780 i gtx 780ti ye çıkarma imkanımda doğabilir. Son olarak bahsettiginiz h1ooi yi haf 912 ye takmak çok sıkıntı çıkarırmı bana . Vatana bırakmayıp kendim yapmayı düşünüyordum kurulumu. İlk defa yapıcam corshair 400r daha garanti olur ise onumu seçmeliyim?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı