CL 16 RAM yanına CL 15 RAM takmak

Şu an da bilgisayarımda takılı olan Crucial Ballistix 8 GB 2400mhz CL16 RAM'in aynısından bulamadığım için yanına Hyperx Fury 8 GB 2400mhz CL 15 bir RAM takmaya karar verdim ama CL değerlerinin farklı olmasında bir sıkıntı yaşanır mı bilmiyorum. Uyumsuzluk, mavi ekran gibi hatalar alır mıyım? Diğer konulara baktım ama net bir cevap göremedim emin olmadan da almak istemiyorum eğer bir sıkıntı çıkarmazsa bugün sipariş etmeyi düşünüyorum.
Kolay iade edebileceğin bir mağazadan al.
 
Hyperx Fury yerine BU RAM'i gördüm de CL 15 - CL 16 destekler yazıyor açıklamasında pek bilemedim. Bir de biraz pahalı geldi. Sanırım risk alıp BUNU alıcam gibi.
 
Bu sorunu yaşadınız mı? Sorun RAM kaynaklı da olmayabilir.
Evet, bizzat DDR3 RAM kitinde yaşadım. İade edip başka(aynı marka aynı model) bir kit istedim. Tek farkları seri numaralarıydı. Onlar sıkıntısız çalıştı. Hatta modelini de belirteyim. Gskill Ripjaws X 2x4GB Red modeliydi.
 
Birde alacağım Hyperx RAM şuan kullandığım Ballistix RAM ile çift kanal olarak uyumlu çalışır mı ?Sadece CL değerleri farklı.
 
Birde alacağım Hyperx RAM şuan kullandığım Ballistix RAM ile çift kanal olarak uyumlu çalışır mı ?Sadece CL değerleri farklı.
Cevap aynı olacak, RAM çalışırsa zaten sen özellikle BIOS'tan ayarlamadığın sürece çift slot anakartlarda direk çift kanal çalışır. 4 slot olan anakartlarda da kitapçıktaki gibi takarsan direk çift kanal çalışır.
 

Geri
Yukarı