Çözüldü CL ve MHz değerleri farklı RAM kullanmak sorun oluşturur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

itsme

Centipat
Intel corei5 8250U bilgisayarımın boştaki slotuna RAM almak istiyorum ankarta gömülü bir diğer slotta 4, 00 GB Single-Channel (10-10-10-28) DDR4 2133MHz CL 15 değerlerinde RAM mevcut. Biraz araştırma yaptım ve Corsair'ın Vengeance 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 modelini buldum. Bu RAM'i kullanmak sıkıntı yaratır mı? Yaratırsa cihazıma uygun RAM önerir misiniz?

Çözüm
Hayır, yaratmaz. Güvenle kullanabilirsiniz. Otomatik olarak aldığınız bellek 2133 MHz CL15 değerindeki veya her iki tarafın ortak en yavaş varsayılan JEDEC profilinde çalışmaya başlayacaktır.
Hocam farklı MHz RAM için OC sıkıntı olur. Frekans ve CL değerleri aynı olsa iyi olur. Uyumlu çalışırlar.

Farklı JEDEC kanalında çalışmalarından kaynaklı bi sorun meydana gelir mi?
JEDEC kanal değil, belleğin çalışma frekansını ve gecikme değerleri içeren bir profildir. Anakart belleğin çipinden bu profilleri okur, karşılaştırır ve en uygun profilleri eşleyerek bellekleri çalıştırır.

Eşleşme olmasa bile sorun meydana gelmez, bu sefer bellekleri birbirlerinin profillerinin en yavaş hızlarına göre çalıştırmaya başlar. Yani bir bellek 3000 MHz CL19, diğeri 2600 MHz CL16 ise, ortak bir frekans profili bulamazsa her iki belleği 2600 MHz CL19 ile çalıştırmayı dener.

iki ram'in 2133 mhz değerinde çalışacağını söylediniz, bu durum oc ile 2400 mhz yapılabilir mi?
Dizüstü bilgisayar kullandığın için yapamazsın. Ama masaüstü bilgisayarlarda RAM belleklerin çalışma frekansını genelde kullanıcı girişiyle düzenleyebildiğin için her ikisini istersen 2400 MHz CL15 olarak çalıştırabilirsin. :)

JEDEC kanal değil, belleğin çalışma frekansını ve gecikme değerleri içeren bir profildir. Anakart belleğin çipinden bu profilleri okur, karşılaştırır ve en uygun profilleri eşleyerek bellekleri çalıştırır.

Eşleşme olmasa bile sorun meydana gelmez, bu sefer bellekleri birbirlerinin profillerinin en yavaş hızlarına göre çalıştırmaya başlar. Yani bir bellek 3000 MHz CL19, diğeri 2600 MHz CL16 ise, ortak bir frekans profili bulamazsa her iki belleği 2600 MHz CL19 ile çalıştırmayı dener.

Sonuç olarak belirttiğim ram'i kullanmam bi sorun oluşturmayacak diyebilir miyiz? Teşekkür ederim 🙂

Farklı jedec kanalında çalışmalarından kaynaklı bir sorun meydana gelir mi? Bir diğer sorum, iki RAM'in 2133 MHz değerinde çalışacağını söylediniz, bu durum OC ile 2400 MHz yapılabilir mi?

Biraz araştırma ile nasıl yapılacağını bulabilirsiniz.

Evet, diyebiliriz.

Bu ürün aynı CL ve MHz değerlerinde, ikisi arasında kalacak olsak, hangisi alınmalı? Fiyat olarak diğerinin 2 katı pahalı.

Önceki ürün: Corsair Vengeance CMSX8GX4M1A2400C16 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 Ram Fiyatları ve Özellikleri

Son düzenleme:
Konu sahibinin kullandığı işlemci i5 8250U. Dizüstü işlemcisi yani. Bana belleklere nasıl OC yapacağını açıklar mısın? :)
Zaten bende araştırırsanız belki yapabilirsiniz anlamında dedim kesin yaparsınız anlamında demedim.Doğru yazmadığım için özür dilerim.

Bu ürün aynı CL ve MHz değerlerinde, ikisi arasında kalacak olsak, hangisi alınmalı? Fiyat olarak diğerinin 2 katı pahalı.

Önceki ürün: Corsair Vengeance CMSX8GX4M1A2400C16 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 Ram Fiyatları ve Özellikleri
Crucial 8GB 2400Mhz DDR4 SODIMM Basics Series CB8GS2400 Fiyatı 254 TL
Yerinizde olsaydım ben bu ürünü tercih ederdim. Kendimde bayram arefesinde bu ürünün tek 16 GB olan modülünü tercih etmiştim. Sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. 🙂

Crucial 8GB 2400Mhz DDR4 SODIMM Basics Series CB8GS2400 Fiyatı 254 TL
Yerinizde olsaydım ben bu ürünü tercih ederdim. Kendimde bayram arefesinde bu ürünün tek 16 GB olan modülünü tercih etmiştim. Sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. 🙂
Corsair Vengeance CMSX8GX4M1A2400C16 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 Ram Fiyatları ve Özellikleri
bununla arasındaki fark sadece 17 tllik fiyat farkı mı? Yoksa daha başka avantajları var mı?
corsair marka ramler daha iyi diye biliyorum çünkü 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı