Çözüldü CL ve MHz değerleri farklı RAM kullanmak sorun oluşturur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

itsme

Centipat
Intel corei5 8250U bilgisayarımın boştaki slotuna RAM almak istiyorum ankarta gömülü bir diğer slotta 4, 00 GB Single-Channel (10-10-10-28) DDR4 2133MHz CL 15 değerlerinde RAM mevcut. Biraz araştırma yaptım ve Corsair'ın Vengeance 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 modelini buldum. Bu RAM'i kullanmak sıkıntı yaratır mı? Yaratırsa cihazıma uygun RAM önerir misiniz?

Çözüm
Hayır, yaratmaz. Güvenle kullanabilirsiniz. Otomatik olarak aldığınız bellek 2133 MHz CL15 değerindeki veya her iki tarafın ortak en yavaş varsayılan JEDEC profilinde çalışmaya başlayacaktır.
Notebook belleklerde uçurum bir fark olmaz genelde. Attığım her iki bellek arasında ise yine spesifik bir fark yok. Yalnızca Corsair belleğin ömür boyu garanti desteği mevcut. Crucial'in attığım serisi Basics serisi, 10 yıl sınırlı garantiye sahip. En son baktığımda 300 lira civarı olduğu için 50 TL'ye değecek bir fark olmaması sebebiyle Crucial önermiştim. 17 TL'lik farkla Corsair tercih edilebilir tabii ki. Ama her iki markanın belleği de güvenilirdir, kalitelidir, iyidir.

Notebook belleklerde uçurum bir fark olmaz genelde. Attığım her iki bellek arasında ise yine spesifik bir fark yok. Yalnızca Corsair belleğin ömür boyu garanti desteği mevcut. Crucial'in attığım serisi Basics serisi, 10 yıl sınırlı garantiye sahip. En son baktığımda 300 lira civarı olduğu için 50 TL'ye değecek bir fark olmaması sebebiyle Crucial önermiştim. 17 TL'lik farkla Corsair tercih edilebilir tabii ki. Ama her iki markanın belleği de güvenilirdir, kalitelidir, iyidir.
Peki alacağım ram'in ortak çalışabileceği JEDEC profili olmama ihtimali var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı