Clean bulk ile 20 günde 3 kilo almak

Yer
İstanbul
20 gündür clean bulk yapıyorum tabii bu süre zarfında 10 gündür kreatin kullanıyorum. 75 kilodan 77-78 kiloya çıktım yağlanma yok gibi sizce vücut su tutmuş olabilir mi?

186-77kg birisi olarak günde 3200-3400 kalori alıyorum haftanın 4 günü masabaşı işte çalışıyorum 5 gün split antrenman yapıyorum.

Kas olarak kazandığımı nasıl anlarım bir de daha kaç ay bulk yapayım definasyonda bayağı kas kaybedeceğimi hesaba katarsak?

Hocam bence şuan bulk yapmayın. Kış döneminde bulk yapın. Yazın ne kadar fit olabiliyorsanız olun. Yazın bulk yapmak insanı yorar, yazın kütle kazanmak da yorar.
hocam çok yormuyor genelde klimalı mekanlarda takılıyorum. Yemek yiyebiliyorum antrenmanda yapıyorum üniversite açılana kadar biraz kalıplanayım diyorum.

zaten şuan 78 kiloyum 80 olup definasyonamı gireyim kolum 31cm falan çok zayıf olmazmıyım ? 4-5 ayda yağ yakarken kasta kaybedeceğim.
Yüksek miktarda protein alırsanız kas kaybetmezsiniz. 80 olup definasyona girmeyin. Kilonuzu orada tutmaya çalışın. Yüksek protein alımına dikkat edin, bol bol su için. Sonrasında zaten vücutta olan ödem ve yağı atarak kas kütlesi koyacaksınız ister istemez. Bu süreçte kilonuz aynı kalacak yüksek ihtimalle ama görüntünüz değişecek.

Yüksek miktarda protein alırsanız kas kaybetmezsiniz. 80 olup definasyona girmeyin. Kilonuzu orada tutmaya çalışın. Yüksek protein alımına dikkat edin, bol bol su için. Sonrasında zaten vücutta olan ödem ve yağı atarak kas kütlesi koyacaksınız ister istemez. Bu süreçte kilonuz aynı kalacak yüksek ihtimalle ama görüntünüz değişecek.
kas yapmak için kalori fazlası gerekmiyormu zamanında bu soruyu hem yabancı hemde body forumlarında aradım durdum. Yeterli protein (bana göre 130-145g arası) alıp kaloriyi düşük max -200 ya da 300 veya gerekene yakın alsam olduğum yerde saymazmıyım ?

kas yapmak için kalori fazlası gerekmiyormu zamanında bu soruyu hem yabancı hemde body forumlarında aradım durdum. Yeterli protein (bana göre 130-145g arası) alıp kaloriyi düşük max -200 ya da 300 veya gerekene yakın alsam olduğum yerde saymazmıyım ?
Hayır. Proteini yüksek tuttuğunuz zaman kilonuzu korumak için aldığınız kalori miktarı ile de kas yaparsınız. 80 kilo olduğunuzda almanız gereken protein miktarı 150-160 gramdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı