Clean bulk nasıl yapılmalı?

Fear69

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Radeon Rx 580
İşlemci: İ3-9100F
Anakart: Asus Prime H310M-K R2.0
SSD: Ritek 2.5 SATA III 512GB
RAM: 16GB
Merhaba, ramazandan önce definasyona başlamıştım. Definasyonda yaklaşık 77 kilodan 66 kiloya düştüm. Ve yağ oranımı %21'den % 14-13'e düşürdüm. Şimdi de clean bulk yapmak istiyorum. Haftada 5 gün sıkı ve sert idmanlar atıyorum. Şu anda güncel kilom 66.2. günlük kaç kalori almalıyım? Ve kardiyo yapmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ramazandan önce definasyona başlamıştım. Definasyonda yaklaşık 77 kilodan 66 kiloya düştüm. Ve yağ oranımı %21'den % 14-13'e düşürdüm. Şimdi de clean bulk yapmak istiyorum. Haftada 5 gün sıkı ve sert idmanlar atıyorum. Şu anda güncel kilom 66.2. günlük kaç kalori almalıyım? Ve kardiyo yapmalı mıyım?
Maintenance kalorisine 100-200 ekle devam et bunu korumak en mantıklısı. Kalori fazlası daha çok kas geliştirmiyor.

Maintence kaloriye 200 300 ekliyorsun ve bunu koruyorsun.

Kardiyo konusunda ben şunu diyorum eğer bir kişi günde 5000-7000 adım atıyor ise kardiyo yapmasına gerek yok. Ancak atmıyor ise öneririm kardiyo yapmasını.(yararları için önerilen derecede yapın)

garsinya ekstresinin karbın yağa dönüşmesini lipogenezi yağlanmayı inhibe ettiği söyleniyor* zayıflama için kullanılıyor da kilo alırken de kullanılırsa sanırım biraz daha clean olabilir tartışmaya açık aynı zamanda CLA ile de yağ tutulumunu azaltıp kasa verebilirsin yediklerini eskiden araştırırken 2000'lere falan böyle yabancı forumlarda gördüm bu 2 sini.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı