Clean bulk vs dirty bulk sonrası cut

Lean Bulk için bile 200-300 kalori fazlalığı önerilirken Clean Bulk için 300-500 arası bir fazlalık öneriliyor.

Konu sahibinin maintenance'nin 350-400 fazlalığında alması en iyisi olacaktır.
downloadfile-1.png

Lateral VIMT
Similar to VLMT, there was moderate evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in lateral VIMT (BF10 = 3.3, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.32, Table 6). Changes in lateral VIMT were similar among groups (Fig. 1B), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in lateral VIMT (BF10 = 0.43, R2 = 0.0).

Anterior VIMT
There was weak evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in anterior VIMT (BF10 = 1.6, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.33, Table 6). Changes in anterior VIMT were similar among groups (Fig. 1C), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in anterior VIMT (BF10 = 0.51, R2 = 0.04).

RFMT
There was weak evidence in favor of pre-training MT, but not group, as a predictor of the change in anterior VIMT (BF10 = 1.5, Table 6). There was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.77, Table 6). Changes in RFMT were similar among groups (Fig. 1D), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in RFMT (BF10 = 0.63, R2 = 0.08).

Triceps MT
Evidence weakly favored the null model over all other models (Table 6). Specifically for group, there was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.52, Table 6). Changes in triceps MT were similar among groups (Fig. 1E), and change in body mass was not favored over the null model as a predictor of change in triceps MT (BF10 = 0.43, R2 = 0.0).

Biceps MT
Evidence weakly favored the null model over all other models (Table 6). Specifically for group, there was weak evidence in favor of the null model over the group model (BF10 = 0.35, Table 6). Changes in biceps MT were similar among groups (Fig. 1F) and change in body mass was only weakly favored over the null model as a predictor of change in biceps MT (BF10 = 1.4, R2 = 0.24).
Kalori açığında da kas kütlesi artışı görülebiliyorsa neden çok yavaş olsun? Hipertrofi uyarı temelli bir süreç enerji değil. (Bir yere kadar enerji de tabii) Zaten maintenance kalorisine maksimal kas gelişimi için gereken enerji de dahil.

Ben zaten bulk yapmasını söylemiyorum. Lean bulk ile clean bulk aynı şey. Biri diğerinin başka bir adı sadece.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2480367

Kalori açığında da kas kütlesi artışı görülebiliyorsa neden çok yavaş olsun? Hipertrofi uyarı temelli bir süreç enerji değil. (bir yere kadar enerji de tabii) zaten maintenance kalorisine maksimal kas gelişimi için gereken enerji de dahil.

Ben zaten bulk yapmasını söylemiyorum. Lean bulk ile clean bulk aynı şey. Biri diğerinin başka bir adı sadece.

Clean bulk ile ağustosa kadar o kütleyi kazanırsın zaten. Dirty bulk hem sağlıksız hem mantıksız bir beslenme planı.

+100-200 kalori fazlalığı çok az, böyle bir fazlalık ile hem kütle kazanma süreci çok yavaş olur. Lean bulk için bile 200-300 kalori fazlalığı önerilirken clean bulk için 300-500 arası bir fazlalık öneriliyor.

Konu sahibinin maintenance'nin 350-400 fazlalığında alması en iyisi olacaktır.

Hocam 3 yıl önce sporu bırakmıştım şimdi tekrar başlayacağım bu begginer gains dedikleri olay geçerli mi? Geçerliyse kilomu koruyup kas kazanımına devam mı edeyim(body recomposition) yoksa clean bulk ile mi ilerleyeyim +10kg almak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı