Cli sistemde hangi hesap makinesi kullanılmalı?

İ5 2320

Yoctopat
Katılım
13 Mart 2023
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam. Dostlar ben sifirdan Linux Kernel'ini kullanan cli OS yaziyorum. İlerleyen zamanlarda daha detayli sekilde buraya yazacagim. Sistemde daha performanli olmasi icin programlari bile sifirdan C ile yaziyorum (text editor, file Manager vs) size basit bir konuda danisacagim. Linux'da illaki calc kullanmissinizdir. Benim yazdigim program ise calc gibi degilde;
  • 4 işlem.
  • Karekok islemleri.
Vs. gibi oldu. Tabii ki bayağı detayli oldu, bitince open Source sekilde yayinlayacagim. Ben bunu bizim grupda arkadaslara sorunca bazilari bu daha iyi dedi bazilari ise calc seklinde olsun dedi. Sizce böyle daha iyi degil mi? Programı C ile yazdim ve 1500 satiri gecti. Emegim çöp olmasin diye iptal etmedim, şahsi fikrim bunun kalmasi ama sizin goruslerinize ihtiyacım var. PC'ye gecince SS'leri atarim.

Not: Projeyi globalde tanitacagim. Diğer cli OS'lardan en buyuk farki sifirdan kendi programlarimi yazmam.
@MisakiTaro dostum sen etiketler misin Linux kullanicilarini? Ben forumda yeniyim de.

@eth

@Cruslan

Koca forumda kimsenin mi fikri yok arkadaş?
 
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz işlemleri karşılar mı bilmiyorum ama bc var.

Bu komutu girdikten sonra matematiksel işlemleri yapabiliyorsunuz CLI modda.
 
Bahsettiğiniz işlemleri karşılar mı bilmiyorum ama bc var.

Bu komutu girdikten sonra matematiksel işlemleri yapabiliyorsunuz clı modda.

Hocam adam hangisini kullanayim dememiş ki. Galiba başlık değişmis ancak adam kendi yazdığı kodun nasıl olacağını sormuş.
@İ5 2320
Bu arada seni tebrik ediyorum. Sifirdan cli sistem kolay değil. Beklemede olacağım. Tavsiyem olduğu gibi kalmasidir. Calc yerine daha güzel bir alternatif yapmişsin. Buraya paylaşmayı unutma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz işlemleri karşılar mı bilmiyorum ama bc var.

Bu komutu girdikten sonra matematiksel işlemleri yapabiliyorsunuz clı modda.

Python en iyi hesap makinesidir cli için, bc floating point'i uygulamıyor --mathlib parametresi olmadan. Hem Python'da math kütüphanesi var, bilimsel hesaplar da yapabilir. Bunun için bir Python script yazılabilir hatta ve işlem daha kolay hale gelir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Python en iyi hesap makinesidir cli için, bc floating point i uygulamıyor --mathlib parametresi olmadan. Hem Python da math kütüphanesi var, bilimsel hesaplarda yapabilir. Bunun için bir Python script yazılabilir hatta ve işlem daha kolay hale gelir.

Adam bunu sormamış ki. :)

Ki math kütüphanesi C'de de var.
 
Her dilde bir hesap makinesi yapabilirsin, bc bence bu konuda eksik kalıyor sadece bunu belirttim. C ile de yapabilir, yeter ki detaylı bir matematik kütüphanesi olsun.

Biliyorum zaten yazıldığını. Ancak adam cli dist. Yapiyor. Bunun gidip Python kullanacak hali yok ya. En minimali olmasi lazim bu yüzden C'yi tavsiye ederdim ben. @İ5 2320, projeyi ne zaman tanıtacaksınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam adam hangisini kullanayim dememişki. Galiba başlık değişmis ancak adam kendi yazdığı kodun nasıl olacağını sormuş.
@i5 2320
Bu arada seni tebrik ediyorum sifirdan cli sistem kolay değil. Beklemede olacağım. Tavsiyem olduğu gibi kalmasidir. Calc yerine daha güzel bir alternatif yapmişsin. Buraya paylaşmayı unutma.
Konuyu okurken yanlış anlamışım, benim hatam. 😊
 

Geri
Yukarı