Clio 1.0TCe vs 1.3TCe

1.0 TCe mantıklı az yakar ve üzmez 1.0 TCe alın derim Clio dediğin 1.0 olur 1.3 TCe atmosferik çok yakar.
1.3 TCe'ye atmosferik diyorsunuz.
1.0 TCe kullandım 5.6-6.0 arası yakıyor ben 3-4 yıl Renault Symbol 1.0 TCe kullandım hep 5.2-6.0 arası yakardı Clio ile arada pek fark yok.
Sarı sitede 1.0 TCe olarak sadece 50 tane ilan var ve en az 2020 modeller siz 4 yıl nasıl kullandınız bilmiyorum. 1.0 TCe Clio 1157 kg, 1.0 TCe Symbol 1088 kg yani ağırlık farkından dolayı Clio daha fazla yakacaktır. Bu arada 1.0'da CVT, 1.3'de EDC yani çift kavrama şanzıman var.

Ama tabii ki seçim konu sahibinin.

Yanlış bilgi
1.3 TCe'ye atmosferik diyorsunuz.

Sarı sitede 1.0 TCe olarak sadece 50 tane ilan var ve en az 2020 modeller siz 4 yıl nasıl kullandınız bilmiyorum. 1.0 TCe Clio 1157 kg, 1.0 TCe Symbol 1088 kg yani ağırlık farkından dolayı Clio daha fazla yakacaktır. Bu arada 1.0'da CVT, 1.3'te EDC yani çift kavrama şanzıman var.

Ama tabii ki seçim konu sahibinin.

Ben Clio kullanmadım Renault Symbol TCe kullandım Clio 1.0 ve 0.9 TCe daha avantajlı olacaktır 2018 öncesi 1.3 TCe atmosferik motor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Clio 1.0TCe veya 1.3TCe touch almak istiyorum 750 bin civarına. Ancak hangi motoru tercih etmeliyim bilmiyorum.
Üniversite için kullanacağım. Haftada 3 kez tuzladan avcılara gidip geliyorum üniversite için geri kalan zamanlarda çok fazla araç kullanmıyorum kullansam bile günde 10 15km en fazla. Biraz performanslı kullanan biriyim. Sizce hangisi daha uygun ve bu iki motorun yakıt değerleri nedir herkes farklı konuşuyor yakıt konusunda.
Yakit konusunda bariz bir farklari yok, 1.0tce biraz daha kisa omurludur ve performansi dusuktur 1.3tce'ye gore, 1.3 tce'nin ise ikinci el piyasasi biraz dusuk. 1.0tce motorda da gayet tatmin edecek guc var, İstanbul'da ortalama hizim 15 zaten :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı