Cloud 2 vs Arctis 3 vs Arctis 5 vs Corsair VOID vs Corsair HS60 vs Cloud Alpha

O zaman Sennheiser gibi markalardan da uzak durun ve ayrıca biraz burdan çıkıp trustedreviews tarzı bir yerlere bakmanızı öneririm.
Technopat dışında da biraz bakınmak gerekiyor sonuçta burada sadece Arctis öneriliyor.
Ayrıca demeye çalıştığım 7.1'i yerden yere vurmak falan da değil, aynı fiyata daha kaliteli ses veren kulaklık varken sırf 7.1 yüzünden insanların gidip 20-22000 Hz arası frekans genişliği olan bir kulaklığın 500 TL'ye almasının saçma olduğunu söylemek. Yani her konuda 7.1 var bunu al yok şunu al diyen arkadaşlar var. Ofansif anlamda söylemedim hiçbir şeyi lütfen yanlış anlamayın.

Son düzenleme:
Arctis 3 ve eski model Corsair Void'i baştan eleyin. Eski bir anakartınız varsa veya ses kartınız yok ise Cloud Alpha ve GSP 300'den tam verim alamazsınız. HS60 ise gerçekten Premium bir ürün hissi yaratıyor. Cloud Alpha fiyatını hak etmiyor. Ses kalitesinin Cloud 2'den pek farkı yok. O fiyata Cloud 2 alınır. İmkanınız var ise GSP 350 almanız en iyisi olur. Bence sizin yapmanız gereken karşılaştırma HS60 vs Cloud 2 vs GSP 300 vs Arctis 5. İçlerinden en iyisi GSP 300 bence. GSP 300'ü 330 TL civarlarına bulabilirsiniz indirim zamanlarında. 400 TL'yi hak ettiği tartışılır.

Cloud 2 ve Alphanın birbirinden farkı yok diyip Alphadan ses kartsız verim alamazsınız demişsiniz bir de üzerine Cloud 2 önermişsiniz. Cloud Alpha varken Cloud 2 alınmaz iyileştirilmiş ve güncelleştirilmiş versiyonu Cloud Alpha. Ha şunu da belirtiyim GSP 300’ün 400 TL yi hakettiği tartışılır diyip 500 TL’lik Arctis 5 ile karşılaştırıyorsunuz ve GSP 300 daha iyi diyorsunuz. Ayrıca ne manada tam verim alamaz onu anlamadım.
Ek olarak belirtiyim, Cloud Alpha 65 ohm GSP 300 ise 32 ohm empedans değerine sahip, ek bir cihaz veya aparat gerektirmezler.

Cloud 2 ve Alphanın birbirinden farkı yok diyip Alphadan ses kartsız verim alamazsınız demişsiniz bir de üzerine Cloud 2 önermişsiniz. Cloud Alpha varken Cloud 2 alınmaz iyileştirilmiş ve güncelleştirilmiş versiyonu Cloud Alpha. Ha şunu da belirtiyim GSP 300’ün 400 TL yi hakettiği tartışılır diyip 500 TL’lik Arctis 5 ile karşılaştırıyorsunuz ve GSP 300 daha iyi diyorsunuz. Ayrıca ne manada tam verim alamaz onu anlamadım.
Ek olarak belirtiyim, Cloud Alpha 65 ohm GSP 300 ise 32 ohm empedans değerine sahip, ek bir cihaz veya aparat gerektirmezler.
Bende Sennheiser Game One var 50ohm bir kulaklık ancak ses yeteri kadar yüksek değil çünkü onboard ses kartı kullanıyorum. Ve anakartım MSI H97 Gaming 3 yani güzel bir onboard ses kartı var. Cloud Alpha'nin kulak pedleri güzel görünüyor ancak rahatsız ve driverlar kulağa değiyor. Kutu içeriği iyi değil. GSP 300 400 Tl iken GSP 350 indirimlerde 480 TL'ye düştü 4 gün önce. Yani ses kartsız GSP 300 400 TL ses kartlı GSP 350 480 TL. Arada sadece 80 TL var. GSP 300 280 TL'yi görmüştü birkaç ay önce. Yani 400 değilde 320 TL'yi hak eder. Arctis 5 zaten aralarında en berbatı.

GSP 350'nin yanında verilen ses kartı kaliteli anakartların gerisinde kalıyor. Cloud Alpha'yı deneme şansım oldu 2-3 gün boyunca ben herhangi bir konfor sıkıntısı yaşamadım ve kutu içeriği derken ne bekliyordunuz ki bana kalırsa GSP 300'den sonra o fiyat bandının en başarılı ürünü. Laptop anakartına Cloud Core kullanıyorum 60 ohm, ses %50'ın üzerine çıkaramıyorum çok sesli oluyor. Üründen ürüne değişiyor olabilir bilemiyorum.

GSP 350'nin yanında verilen ses kartı kaliteli anakartların gerisinde kalıyor. Cloud Alpha'yı deneme şansım oldu 2-3 gün boyunca ben herhangi bir konfor sıkıntısı yaşamadım ve kutu içeriği derken ne bekliyordunuz ki bana kalırsa GSP 300'den sonra o fiyat bandının en başarılı ürünü. Laptop anakartına Cloud Core kullanıyorum 60 ohm, ses %50'ın üzerine çıkaramıyorum çok sesli oluyor. Üründen ürüne değişiyor olabilir bilemiyorum.
Ben Cloud Alpha'yı denediğimde Basslarda kulaklarıma driverlerin değdiğini hissediyordum ve çok rahatsız ediyordu. Belki kulaklarım büyüktür bilmiyorum ama bu konu hakkında şikayet edenler var bayağı. Aralarında GSP 300 dediğiniz gibi en iyisi.

@aroundtheoutside Selamlar Hocam. Yakın bir zamanda bende kulaklık almayı planlıyordum. Konu açmak yerine arkadaşın konusunu takibe almıştım. En azından yorumlardan net bir cevap alırım diye. Sizin yorumlarınızdan bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu gördüm. Bana kalsa Arctis 3 alacaktım ya da ikinci el Arctis 5. Yorumları okuyunca tekrardan fikir değiştirdim. Aklımdaki modeller Arctis 3, MH530 ve sonrada eklediğim HS60. Tabii ki fiyatlar birbirleriyle eş değil. HS60 hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
Bass'lar nasıl?
Oyun performansı nasıl?
Müzik performansı nasıl?
Film performansı nasıl?

O fiyata alınabilecek bir kulaklık mı?

Bilgilendirme bir çok kişi için verimli olabilir diye düşünüyorum. Size zahmet kıyaslama yaparak açıklama imkanınız varsa çok güzel olur. Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı