Clover Bootloader Efi Bölümü Boş

Testarossa

Hectopat
Katılım
3 Aralık 2013
Mesajlar
785
Merhaba arkadaşlar. Mavericks kurulumuna devam ediyorum şu an rehberi takip ederek ama bir sorunla daha karşılaştım. Clover Configurator ile Mount Efi diyip Usb'yi mount ettiğimde açılan klasörün içi tamamen boş. Konuyla ilgili fikri olan var mıdır?
 
Güvenli modda harddiskin EFI bölümünü mount ettiğinizde olur bu genelde ama USB'dekini görmesi lazım. Emin misiniz USB'yi mount ettiğinizden?
 
Gelen iki seçenekten ikincisi Usb diye biliyorum. İki seçeneği de defalarca denedim, kenarda Efi bölümü mount edildi diye bir bildirim geliyor üzerine tıkladığımda açılan klasör boş. Güvenli mod dışında maalesef boot etmeyi başaramadım Mavericksi.
 
USB'deki Nvidia kextlerini sildiğinizden, Boot seçeneklerinden Dual Boot ya da UEFI Boot seçtiğinizden, "Secure Boot" u Disabled yaptığınızdan emin olun ve Inject Intel'in işaretini kaldırıp Inject Edid'i işaretledikten sonra normal boot etmesi gerekiyor. Bunlardan eksiğiniz varsa bir daha bakın derim.
 
Hepsini defalarca kontrol ettim ancak sonuç yok. Duruma ben de şaşırıyorum, Dual boot rehberinde kullanılan bilgisayarla hemen hemen aynı bilgisayarı kullanıyorum bu kadar sorun çıkarmasına anlam veremedim. Güvenli modda kurulum yapmadan önce bu hataları veriyordu https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/photo1403723104434-jpg.7201/ internette konuyla ilgili çok az bilgi var, var olan bilgiyi de ben anlamadım :) FakeSMC'de değişiklik yap diyenler var ama nasıl olacak bilmiyorum


Kextlerin listesi de burada, gözümden kaçan bir nVidia kexti göremiyorum ama?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    26 KB · Görüntüleme: 480
Bazı Bios'larda vt-d teknolojisini ayarlama imkanı yokmuş, şimdi öğrendim ve benimkinde de yok malesef. Cloverda komut girerek bunu açıp-kapatmak mümkünmüş. dart=0 komutunu deneyip tekrar bildireceğim.


Güncelleme: dart=0 komutu ile bir gündür çözemediğim sorunu çözmüş oldum böylelikle. Efi bölümü de sorunsuz çalışıyor. Kendime ders olsun, konu açmadan önce diğer konuları iyice araştır :) İlgili kodlar da bu konuda Clover EFI Mac OS X Bootloader - Konfigürasyon: Boot | Technopat Sosyal Çok teşekkür ederim
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı