Clover Configurator 4.4'de Mount efi dedikten sonra disk secimi cikmiyor

Tanis581

Hectopat
Arkadaslar mavetick 9.5 kurulumu yaptiktan sonra videoda belirtildigi seyleri yapmaya devam ediyorum. Clover Configurator 4.4 surumunu yukledim ancak mount efi dedikten sonra sadece resimdeki seyler cikiyor ne yapmam gerekiyor su asamada? Mount efi'ye tikladigimda 1. resim,check partitiona tikladigimda da ikinci resim cikiyor.

20141125_115423.jpg

20141125_115436.jpg

Masaustu sistemimin donanımı:
  • Anakart: Msi gaming 5
  • Ekran kartı: Amd Asus r9 280x top dcu II
  • İslemci:i5 4690k

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevket bey cok tesekkur ederim cevabiniz icin denedim ancak hicbirsey degismedi yine. Extra>mount efi>cikan yere sifremi girdim, sadece ekranin sag ustunde "Efi partitiom mounted" yazisi cikiyor. Aslinda ben su an ne yapmaya calistigimida anlamiyorum. Bu islemleri neden uygulamam gerektigini anlayabilsem yabanci forumlarda da cozum arardim.

Paragon Partitionla Ssd'imde 40 gb'lik yer actim sonra da bu actigim yeri Apple Hfs olarak bicimlendirdim. BIOS'um eski tip degil Uefi kurulumu yaptim. Yukarda bilgisayarımın bilesenlerini yazmistim. Acikcasi GPT formatinda bicimlendirmek ne demek bilmiyorum.

Apple HFS bölümü oluşturmak yeterli olmayabiliyor. Yedeklerinizi aldıktan sonra diskin tamamını Mac kurulumu esnasında disk izlenceleri kısmından önce silin. Daha sonra seçenekler kısmından GPT'yi seçin. Daha sonra dual boot için bölüntüleme işlemi yapın ve kuruluma geçin.

Disk-İzlencesi-Master-Boot-Record.jpg

Diskin tamamı dediginiz, mesela ben samsung evo ssd'imi boluntuledim 2 parca olarak. Acitigim 2.parti apple HFS uzantili onu mu siliyim kurulum esnasinda yoksa tum ssdmi mi siliyim? Bide benim sistemin icinde ayrıca 2 TB'lik bir harddisk daha var oda sorun cikartiyor olabilir mi? Onu simdilik soksem hersey bittikten sonra mı taksam?

Hocam Ssdimin hepsini sildim sonra icinde 1 bolum actim dediklerinizi harfiyen yaptim ve artik clover configurator'da,extra>mountefi dedikten sonra karsima disk0s1 filan geliyor ama yine bastigim zaman hicbirsey olmuyor. Konsoldanda mount etmeyi denedim soyle bir hata verdi

Kod:
/System/Library/Extensions/msdosfs.kext failed to load - (libkern/kext) operation/kext not allowed at current boot level; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8).
mount_msdos: msdos filesystem is not available

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı