Clover içinden Windows Installer başlatmak

Zimand

Kilopat
Merhabalar,
Aslında soracağım bu soruyu ihtiyaçtan değil meraktan soruyorum.
Bilgisayarımda Windows ve macOS kullanıyorum. USB olmadan Clover ile her iki sistemi açmakta sorun da yok.
Ancak her iki sistem için hazırladığım USB'deki Windows Installer bölümünü Clover ile açamıyorum.
USB disk 32 GB. Bölümler sırasıyla;
1. EFI - FAT32 (Clover yüklü kısım)
2. macOS Installer - HFS+
3. Windows Installer - FAT32
4. Depolama - exFAT

USB'yi bilgisayara taktığımda boot menüsünde iki girdi oluşuyor. Birisi USB Device adında ve Clover'ı EFI diskinden boot ediyor. İkincisi USB Device 1 adında ve boot menüden bunu seçtiğimde Windows Installer açılıyor. Bu sıralama disk bölüm haritasına da uygun.
İlki ile Clover'a ulaşıp macOS Installer'ı başlatarak macOS kurabiliyorum. Birkaç kez tecrübe etme fırsatım oldu.
İkincisiyle doğrudan Windows Installer'ı başlatıp Windows'u da kurabiliyorum. Bunu da tecrübe ettim.

Ancak ilk girdiden Clover'ı başlatıp listeden Windows Installer'ı seçtiğimde Windows kurulumu başlamıyor.
Clover'ın gördüğü girişlerde "Boot cdboot from WinInstall" var. WinInstall Windows kurulumunun olduğu bölüm.
Ancak bunu başlattığımda DVD'den kurulum yapar gibi "Press any key to boot from DVD" yazıyor. Bir tuşa bastığımda da yazı kaybolsa da sonrasında hiçbir şey olmuyor. Güç tuşuna bir kere kısaca basınca hemen kapanıyor.

Boot menüsünden her iki kurulumu yapabiliyor olsam da Clover'dan Windows Installer'a ulaşma şansım var mı merak ediyorum. Düzgün şekilde başlatacak bir EFI dosyasıyla ya da Clover'da elle bir giriş oluşturularak ulaşılabilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı