CM Hyper 212 Evo RAM slotlarını kapatıyor

AyberkA

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Uzakyol Vardiya Zabiti
Hyper 212 Evo soğutucusunu kullanıyorum ve tamamıyla RAM slotumu kapatıyor ve sanki ufaktan da olsa temas ediyormuş gibi geliyor. 2 RAM soketi olan eski nesil bir anakart kullanıyorum. Temas eden yuvada soğutucusuz RAM bulunmakta çünkü soğutuculu RAM hiçbir şekilde sığmıyor. İlerde RAM kapasitemi arttırmak istediğim için bu konuda endişeliyim. Sizce yapmam gereken çözümler nelerdir?

• i5 4690K İşlemci
  • CM Hyper 212 Evo
  • H81 PLUS Anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus H81 RAM yuvalarının CPU'ya yakın olduğu bir anakart. Soğutucu fanını, ızgaralardan havayı çekecek şekilde soğutma bloğunun sol tarafına monte etmeyi deneyebilirsiniz.

Fotoğraf atarsanız daha iyi olur. İşlemci soğutucu üzerindeki fan kasanın ön tarafına bakıyor değil mi?
@aroundtheoutside Eve şuan gelebildim, hayır aşağıya bakıyor ekran kartına doğru. Tam tersi mi takmalıyım?

Asus H81 RAM yuvalarının CPU'ya yakın olduğu bir anakart. Soğutucu fanını, ızgaralardan havayı çekecek şekilde soğutma bloğunun sol tarafına monte etmeyi deneyebilirsiniz.
Soğutucunun fanını çıkarıp yönünü değiştirip egzoz yapacak şekilde arkaya takabilirsin.

Fotoğraflardakinin tam tersi yöne mi diyorsunuz? Yani fan kasanın altına değil de ön yüzeyine bakacak şekilde mi?

Dosya Ekleri

• 1-min.jpg
    1-min.jpg
    931,5 KB · Görüntüleme: 105
  • 2-min.jpg
    2-min.jpg
    932,7 KB · Görüntüleme: 78
Normal şekilde takacaksın sadece fanı soğutucunun önüne hava alacak şekilde değil arkasına havayı atacak şekilde takmandan bahsediyorum.

Anladım fakat bu yine de RAM slotlarıyla fanın çakışmasını gidermiyor. Izgaralar dahi RAM'in üzerine gelmiş vaziyette.

Resimde yanlış görmediysem CPU fanı ekran kartına atıyor sıcak havayı eğer dikey takamadıysan en azından fanını yukarı tak dışarı üflesin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı