CM Masterbox Lite 5 Hava Sirkülasyonu İçin Modifikasyon

d0dyc

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2017
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Cooler Master Masterbox Lite 5 kasamdan, Ryzen 1300x işlemci kullanırken çok memnundum. Stock fanıyla bile yükte 65 dereceleri geçmeyen değerlerim vardı. İşlemci güncellememden sonra durum böyle devam etmedi. Güçlü ve kaslı bir işlemci olan 2600x'e geçiş yaptığımda stock soğutucu ile yükte 80-82 derece değerleri gördüm .Dedim ki normaldir yaz sıcakları başladı. Bu yüzden gittim işlemcimi soğutsun diye Noctua nh-u12 se soğutucu aldım. Fakat 470 liralık bir soğutucu ile bile overclock yapmadığım halde işlemci sıcaklığım yükte 68-73 derecelerden hiç düşmedi. Daha sonra internetteki araştırmalarım sonucu anladım ki bütün problemim satın alırken görüntüsüne kanmış olduğum kasadan kaynaklıymış.Öndeki panel, 2 tane küçük toz filtresine ve hava boşluklarına sahip. Fakat çok küçük olduğu için fanlar yeterli havayı çekip içeriye atamıyorlardı. Bu problemi Onur232323 üyemizin açmış olduğu konudan esinlenerek evde kendim çözdüm. Bu kasayı performans için kimseye tavsiye etmiyorum ve ev yapımı çözümüme geçiyorum.

Öncelikle ön paneli 6mm matkap ucuyla delerek başladım.

IMG_7080-min.JPGIMG_7081-min.JPGIMG_7082-min.JPGIMG_7083-min.JPG

Daha sonra kesim işlemim bittiğinde ön panele kadın çorabı geçirdim çünkü içeri toz girmemesi gerekiyordu.

IMG_7084-min.JPG

Daha sonra kasanın dış yüzüne monteli olan 3 adet mavi fanı, hava sirkülasyonunu arttrımak için çıkartarak kasanın iç kısmına monteledim.

IMG_7086-min.JPGIMG_7087-min.JPG

Kasanın son hali bu.

IMG_7090-min.JPGIMG_7089-min.JPG

Sonuç: İşlemcim yük altında 58-59 derece. Eğer benim gibi bu kasayı kullanan ve sıcaklık değerlerinden memnun olmayan arkadaşlar varsa, sorunlarını bu şekilde çözebilirler. Bu arada kasa Masterbox 5 Lite modelinden Masterbox 5 modeline benzemiş oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle eline & emeğine sağlık :)
Matkapla delik açarken yüzeye herhangi bir madde kullandın mı acaba? yoksa direk matkapla daldın mı ? :D


hocam direk yüzeye daldım,fakat matkabı en düşük devirde kullandım.malum matkap yüksek devir olursa zeminde patlama veya çatlak yapabileceğinden en düşük deviri ile yavaş yavaş deldim.
Masterbox Lite 5 ile kullanıcılar yaratıcılıkta çığır açıyor. Artık her bu kasa sahibi olan kişiye CM ödül verse yeridir :)

aynen öyle :) kasa tasarımı çok güzel fakat sirkülasyonu çok kötü bir kasa.
 
Bu kasanın aynısını kullanıyordum. Sırf kasaya yazık etmemek için gidip Cooler Master MasterBox 5T aldım. Kıyamadım kasaya. Hafif sistemler için iyi ama Corei7/i9 ya da Ryzen7 İçin yetersiz soğutması var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı