CM MasterLite 600W +80 PSU Yüksek Ses Sorunu

Shansur

Megapat
Daha fazla  
Geçen gün Cooler Master Masterbox Lite 5 kasa aldım. Ve içerisinde Cooler Master MasterLite 600W +80 güç kaynağı bulunmakta. Gerçekten hayal kırıklığı yaşadım, PSU bana göre ( kişiden kişiye değişir ) çok sesli çalışıyor. Daha sonra topladıgım başka bir sistem vardı ve onda High Power 400 W +85 PSU taktık. Gerçekten o kadar sessiz çalışıyor ki CPU fanını durdurduğum zaman sanki kasa çalışmıyor gibi. Şimdi sizden ricam şu yönde. Bu Cooler Master PSU’ yu satıp yerine belirttiğim High Power PSU’ yu alayım mı ? Kullanan, fikri olan bir öneride bulunsun rica ediyorum. Hayırlı günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre High Power orta segment bir PSU markası. Ne çok iyi ne çok kötü.

Her türlü işinizi görür, güvenilirdir.
F/P olarak başarılı buluyorum ben.

@Seakills Akasa Venom LX 600W 80+ Kasa'ya da bakabilirsiniz.

Bana göre High Power orta segment bir PSU markası. Ne çok iyi ne çok kötü.

Her türlü işinizi görür, güvenilirdir.
F/P olarak başarılı buluyorum ben.

@Seakills Akasa Venom LX 600W 80+ Kasa'ya da bakabilirsiniz.

Sessiz bir PSU öneriniz var mı. Gerçekten sessiz olarak. Dedigim gibi tekrar ben o 400W PSU da hayret ettim. CPU fanını durdurduğumda acayip şekilde hiç sesi yok o yüzden böyle bir konu açtım amacım sessizlik.

High Power iyidir ama 400w a düşmek saçma olur o psu gayet iyidir eğer değiştircekseniz paranız olduğunda fanı daha büyük ve sessiz modelleri seçebilirsin

Yok 400W’ a düşmeyecegim. Sadece markanın o modeli çok sessiz geldiği için dikkatimi çekti ve High Power 600W +85 düşünmüştüm.

MasterLite 5 kullanıyorum. 50 db ses seviyesini geçmedi kasadaki tüm ses. O ses güç kaynağından değil. HDD ve güç kaynağını ayıran bölümden geliyordur. O ızgaralar hafiften titriyor. Ekran kartı tutacağı alırsanız o ekran kartının ağırlığıyla beraber titreşimi kesiyor. Ben fanları durdurduğunda en ufak bir ses duymuyorum.

MasterLite 5 kullanıyorum. 50 db ses seviyesini geçmedi kasadaki tüm ses. O ses güç kaynağından değil. HDD ve güç kaynağını ayıran bölümden geliyordur. O ızgaralar hafiften titriyor. Ekran kartı tutacağı alırsanız o ekran kartının ağırlığıyla beraber titreşimi kesiyor. Ben fanları durdurduğunda en ufak bir ses duymuyorum.

Ekran kartı tutacağından başka bir çözümünüz var mı PSU ile ilgili. Izgaralardan geliyor demişsiniz. Ekran kartı fanları falan dönmüyor zaten sistem boştayken onu titretecek birşey yok

Ekran kartı tutacağından başka bir çözümünüz var mı PSU ile ilgili. Izgaralardan geliyor demişsiniz. Ekran kartı fanları falan dönmüyor zaten sistem boştayken onu titretecek birşey yok

Hocam isterseniz bir deneyin dediğimi. Ses gelirken oraya elinizle hafif bir baskı uygulayın ses kesilmesi gerek. Modüler sistemin sıkıntısı diye düşünüyorum ben. Şayet öyle ses keserse alttan hafif bir yükseklik katacak bir şeyle, mesela plastik bir parça veya ufak bir balsa parçası ile gergin tutarsanızda sesi kesecektir.

Şu anda ölçüm yaptım tam güçte 48 db boşta 45 db bilgisayar tamamen kapalıyken odanın içi 28 db.

Ben psudan ziyade işlemci fanını duyuyorum. Önde de 3 adet fan var. Fanları söküp fanlarla kasanın arasına plastik contada koyabilirsiniz. Oda sesi biraz hafifletecektir. Yeni seri fanları daha sessiz cooler masterın. Ayrıca psu kablolarınıda kasaya sıkıştırmayın. Derli toplu olsun kablo toplamak için kullandığımız plastiklerde sıkı dursun boştaki kabloların titreşimi bir yere deyebiliyor. Ayrıca altına 4 noktayada sandalyelerin altına kaymasın diye koyduğumuz plastiklerden kullanabilirsiniz. Ön panele koyulan lastiklere bir miktar daha ek yapabilirsiniz.

Ama ben psudan ses almıyorum. Onu belirtetim kısaca.

Hocam isterseniz bir deneyin dediğimi. Ses gelirken oraya elinizle hafif bir baskı uygulayın ses kesilmesi gerek. Modüler sistemin sıkıntısı diye düşünüyorum ben. Şayet öyle ses keserse alttan hafif bir yükseklik katacak bir şeyle, mesela plastik bir parça veya ufak bir balsa parçası ile gergin tutarsanızda sesi kesecektir.

Şu anda ölçüm yaptım tam güçte 48 db boşta 45 db bilgisayar tamamen kapalıyken odanın içi 28 db.

Ben psudan ziyade işlemci fanını duyuyorum. Önde de 3 adet fan var. Fanları söküp fanlarla kasanın arasına plastik contada koyabilirsiniz. Oda sesi biraz hafifletecektir. Yeni seri fanları daha sessiz cooler masterın. Ayrıca psu kablolarınıda kasaya sıkıştırmayın. Derli toplu olsun kablo toplamak için kullandığımız plastiklerde sıkı dursun boştaki kabloların titreşimi bir yere deyebiliyor. Ayrıca altına 4 noktayada sandalyelerin altına kaymasın diye koyduğumuz plastiklerden kullanabilirsiniz. Ön panele koyulan lastiklere bir miktar daha ek yapabilirsiniz.

Ama ben psudan ses almıyorum. Onu belirtetim kısaca.

İzlerseniz daha yararlı olacak sanırım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı