Arkadaşlar CMD ile format atma adında bir konu açmıştım. Tam yapıyordum ama o format işleminde disk yönetimi kısmını yaparken aşağıdaki gibi sorun ile karşılaşıyorum. Evet desem bir sorun olur mu tamsa13 adlı kanaldan aldığım video ile yapıyorum. Sorun aşağıda.
Dosya formatı FAT32 olan USB belleÄinizi ya da harici diskinizi içindeki dosyalara zarar gelmeden NTFS dosya formatına dönüÅtürün. BilindiÄi gibi, FAT32
@Fregat., neden sürekli tedirginlik duyuyorsunuz ki? Orada bulunan adımları uyguladığınızda herhangi bir sorun ollmamaktadır. Eğer işe yaramazsa bildirebilirsiniz.
Windows işletim sistemleri için yardım ve “Nasıl yapılır?” makalelerini bulun. Windows için destek alın ve yükleme, güncelleştirmeler, gizlilik, güvenlik ve daha fazlası hakkında bilgi edinin.
@Fregat., neden sürekli tedirginlik duyuyorsunuz ki? Orada bulunan adımları uyguladığınızda herhangi bir sorun ollmamaktadır. Eğer işe yaramazsa bildirebilirsiniz.
Windows işletim sistemleri için yardım ve “Nasıl yapılır?” makalelerini bulun. Windows için destek alın ve yükleme, güncelleştirmeler, gizlilik, güvenlik ve daha fazlası hakkında bilgi edinin.
@Fregat., bu gibi durumlarda korkmamak gerekiyor. Microsoft'un kendi sitesinde hangi adımları yapacağın yazıyor. Takıldığınız yerde sorabilirsiniz.
FAT veya FAT32 sürücüsünü NTFS 'ye dönüştürme
Bu adımları kullanarak bir sürücünün dönüştürülmesi sürücüdeki dosyaları korur. Yine de sürücüdeki dosyaların yedeklerini aldığınızdan emin olmaya devam ediyoruz.
Dönüştürmek istediğiniz sürücünün harfini bulun. Dosya Gezgini 'ni açın ve sol bölmede "Bu bılgısayar" veya "bilgisayar" altındaki sürücüyü arayın.
Başlat iletişim kutusunu açmak için Windows logo tuşu + R tuşlarına basın.
Komut istemi penceresini açmak için cmd girin.
Komut satırı istemine Convert sürücü:/FS: NTFS
Örneğin, dönüştürmek istediğiniz sürücünün harfi e ise, e:/FS: NTFS