Hocam gemi adamı işi derken ben de sürekli gemi iş ilanlarını görüyorum dolu dolu maaş diyorlar ama bunlar güvenilir mi?2000 dedim5 yıl değil 22 yılımız geçti öyle böyle. 16 yaşında girdik bu mesleğe. İlk zamanlarda hiç sevmedim. Sonradan sevdim. Yaşım 37.bu hayatta bazı şeyleri zamanla seversin. Bu meslek öyle bir şey. Bir yanım hep bu meslekten gitmek istedi. Gemi adamı cüzdanı alayım gemide çalışayım. Böyle bir seçenek daha var. Bu konuyu araştırmanı tavsiye ederim. Dükkan açmak kolay iş değil. Esnaf olmak kolay değil. Gemi adamı işinde iyi para vardır. Aklında bulunsun.
Hocam gemi adamı işi derken ben de sürekli gemi iş ilanlarını görüyorum dolu dolu maaş diyorlar ama bunlar güvenilir mi?
Teşekkür ederim. Vallahi hocam ben sevdim. Kendi kendine yetebilen bir meslek. Parça şekillendirmek, bu parçaların sanayi sektörünün bir noktasında kullanılıyor olması ve bunun benim elimden çıkıyor olması güzel geliyor. Henüz bu işte çırağım işlenecek parçaların, tezgah ayarlarını ve tezgah programlarını ustalarım yapıyor bende şimdilik tezgaha parça sök tak yapıyorum. Bu süreç içerisinde tezgah kontrol panellerini öğrenmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda tezgahın kodlarını öğrenmeye çalışacağım. Solid programını da öğrenirsem çok iyi olacak.
Uzun lafın kısası sanayi sektörü zor gelmezse, yağıydı pasıydı sorun etmezsen öğrenmeye değecek bir meslek.
Hocam aynı durumdayız,cnc iyi ama bazı şeyler düşündürüyor,berberlik, kadın kuaforu, aşçılık daha iyi gibi,bende bunların birin de çalışmayı düşünüyorum,insta varsa konuşalımSelamünaleyküm.
Bende 22 yaşındayım isletme bolümünü bitirmek üzereyim bölümümün kötü olmasindan dolayı birçok meslekle ilgilenmeye başladım.
Tır şoförlü vinç operötörlüğü kantin işletmeciliği gibi islerle ilgilendim ilgileniyorum aktif olarak bir orta okulun kantinini işletmeye başladım 6 7 aydır isletiyorum tır ehliyeti ve evraklarini tamamladim vinc ehliyeti aldim 1.5 yillik sureçte ancak bu islerin beni tam anlamiyla tatmin etmediğini fark ettim daha gelecege dönük ölmeyecek kazancı daha fazla olan ömür adamaya değecek bir meslek edinmek istiyorum esasında bu sebeptendir hayatımın bu dönemlerinde aşırı derecede tercih karmaşası yaşıyorum.
Yakın zamanda bir arkadaşım CNC işine girdi bende galiba bayramdan sonra başlayacağım bu yola girerken çok tereddutluyum ancak şu ana kadar ilgilendiğim meslek dallarının arasında kendini gelistirebilme ve kazanc bakımindan en iyisi bu gibi duruyor bu sektörde sansımı denemek istiyorum.
Rica ederim bir nebze yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Umarım her şey gönlünüzce olur.Teşekkürler bilgilendirme için, umarım hedeflerinize ulaşırsınız
Selamünaleyküm.
Bende 22 yaşındayım isletme bolümünü bitirmek üzereyim bölümümün kötü olmasindan dolayı birçok meslekle ilgilenmeye başladım.
Tır şoförlü vinç operötörlüğü kantin işletmeciliği gibi islerle ilgilendim ilgileniyorum aktif olarak bir orta okulun kantinini işletmeye başladım 6 7 aydır isletiyorum tır ehliyeti ve evraklarini tamamladim vinc ehliyeti aldim 1.5 yillik sureçte ancak bu islerin beni tam anlamiyla tatmin etmediğini fark ettim daha gelecege dönük ölmeyecek kazancı daha fazla olan ömür adamaya değecek bir meslek edinmek istiyorum esasında bu sebeptendir hayatımın bu dönemlerinde aşırı derecede tercih karmaşası yaşıyorum.
Yakın zamanda bir arkadaşım CNC işine girdi bende galiba bayramdan sonra başlayacağım bu yola girerken çok tereddütlüyüm ancak şu ana kadar ilgilendiğim meslek dallarının arasında kendini geliştirebilme ve kazanç bakımından en iyisi bu gibi duruyor bu sektörde sansımı denemek istiyorum.
Çok güzel açıklamışsınız birazda kişi de bitiyor meslek seçimi bende çok kararsızımRica ederim bir nebze yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Hocam ben meslek seçimimi hayatı yaşama şeklime göre ve kendim için gerçekçi olacak şekilde yaptım.
Yaşam şeklim/tarzım derken de şunu demek istiyorum. Tırdan örnek verdin. Ben uzun yol şoförlüğünü sevmiyorum ve sürekli yerim yurdum belli olmadan oradan oraya gitmek istemiyorum. Sabah gideceğim akşam evime geleceğim. Evime geldiğimde hobi edinip hobilerime zaman ayıracağım, bilgisayar oyunları oynayacağım, arkadaşlarımla sözleşip bir yerlerde buluşabileceğim, zamanı gelip evlendiğimde evimde eşimle nasip olursa çocuklarımla vakit geçireceğim düzenli bir hayat istiyorum. Tır şoförleri güzel kazanıyorlar ama şoförlük hayatım hep yollarda geçecek ve bu söylediğim şeyleri yapabileceğim zamanım olmayacak. Ben önceliklerimi bu şekilde belirledim. Şoförlük benim için olmazdı.
Sonrasında hangi sektörler bana göre değil bunu düşündüm. @TonyFerguson arkadaşımız berberlik, aşçılık gibi mesleklerden bahsetmiş. Bunları kendim için düşündüm. Bu mesleklerde insanlara bir şeyler beğendirme üzerinden gidiyor. Ben bunu da sevmiyorum. Bir saç tıraşı yapacağım müşteri beğenecek mi beğenmeyecek mi, yemek yapacağım müşteriyi memnun edebilecek miyim, insanların beğenilerini kazanacak mıyım soruları doğdu. Dediğim gibi insanlara bir şeyler beğendirmekten de hoşlanmıyorum. Bu sebeple sanayi sektörünü ele aldım. Sanayi sektörü bu kriterlere göre bana göre bir iş. Mesela araban bozulur, ustaya götürürsün. Usta tamir eder sana teslim eder. Sen beğendin beğenmedin kime ne, sonuçta araba onarılmış mı onarılmamış mı? CNC işindi parça işlersin. Adam sana numune verir veya çizim verir. Sen elindeki bilgilere göre istenileni ortaya koyarsın. Müşterinin beğenmemesi umurunda olmaz çünkü eldeki ölçülere, bilgilere göre istenileni vermişsin.
Benim için sabah gidip akşam gelebileceğim. İnsanlarla çok fazla yüz göz olmadığım bir iş olduğu için ve ustası olduğum zaman kıymetli bir personel konumunda olacağım için tercih ettiğim meslek oldu. CNC işinin yanı sıra elektrik işi de olabilirdi ama yaşımdan dolayı elektrik sektörüne beni almadılar, CNC işinde bana fırsat verdiler bende o yüzden şu an CNC işine başladım.
Uzun lafın kısası meslek seçeceğinde kendine kriter belirle ve kriterlerine göre belirlediğin mesleğin piyasadaki durumunu ve gelecekteki yerini o işi yapanlara sorarak araştır, bu şekilde iyi bir yol bulacağını düşünüyorum.
Rica ederim bir nebze yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Hocam ben meslek seçimimi hayatı yaşama şeklime göre ve kendim için gerçekçi olacak şekilde yaptım.
Yaşam şeklim/tarzım derken de şunu demek istiyorum. Tırdan örnek verdin. Ben uzun yol şoförlüğünü sevmiyorum ve sürekli yerim yurdum belli olmadan oradan oraya gitmek istemiyorum. Sabah gideceğim akşam evime geleceğim. Evime geldiğimde hobi edinip hobilerime zaman ayıracağım, bilgisayar oyunları oynayacağım, arkadaşlarımla sözleşip bir yerlerde buluşabileceğim, zamanı gelip evlendiğimde evimde eşimle nasip olursa çocuklarımla vakit geçireceğim düzenli bir hayat istiyorum. Tır şoförleri güzel kazanıyorlar ama şoförlük hayatım hep yollarda geçecek ve bu söylediğim şeyleri yapabileceğim zamanım olmayacak. Ben önceliklerimi bu şekilde belirledim. Şoförlük benim için olmazdı.
Sonrasında hangi sektörler bana göre değil bunu düşündüm. @TonyFerguson arkadaşımız berberlik, aşçılık gibi mesleklerden bahsetmiş. Bunları kendim için düşündüm. Bu mesleklerde insanlara bir şeyler beğendirme üzerinden gidiyor. Ben bunu da sevmiyorum. Bir saç tıraşı yapacağım müşteri beğenecek mi beğenmeyecek mi, yemek yapacağım müşteriyi memnun edebilecek miyim, insanların beğenilerini kazanacak mıyım soruları doğdu. Dediğim gibi insanlara bir şeyler beğendirmekten de hoşlanmıyorum. Bu sebeple sanayi sektörünü ele aldım. Sanayi sektörü bu kriterlere göre bana göre bir iş. Mesela araban bozulur, ustaya götürürsün. Usta tamir eder sana teslim eder. Sen beğendin beğenmedin kime ne, sonuçta araba onarılmış mı onarılmamış mı? CNC işindi parça işlersin. Adam sana numune verir veya çizim verir. Sen elindeki bilgilere göre istenileni ortaya koyarsın. Müşterinin beğenmemesi umurunda olmaz çünkü eldeki ölçülere, bilgilere göre istenileni vermişsin.
Benim için sabah gidip akşam gelebileceğim. İnsanlarla çok fazla yüz göz olmadığım bir iş olduğu için ve ustası olduğum zaman kıymetli bir personel konumunda olacağım için tercih ettiğim meslek oldu. CNC işinin yanı sıra elektrik işi de olabilirdi ama yaşımdan dolayı elektrik sektörüne beni almadılar, CNC işinde bana fırsat verdiler bende o yüzden şu an CNC işine başladım.
Uzun lafın kısası meslek seçeceğinde kendine kriter belirle ve kriterlerine göre belirlediğin mesleğin piyasadaki durumunu ve gelecekteki yerini o işi yapanlara sorarak araştır, bu şekilde iyi bir yol bulacağını düşünüyorum.
Cnc operatörü olabilirsiniz, maaşı iyidirİnanın ne yapacağımı bilmiyorum ilk defa bir forum altına yorum yapıyorum. Hayatım sağlık okumakla geçti (aile zoruyla) lise hemşirelik üniversite anestezi teknikeri fakat hiçbirinden sonuç alamadım tamamen benim için vakit kaybı oldu. Keşke lisede meslek lisesin de okusaydım da bir meslek edinseydim. 23 yaşındayım şu an tekrardan üniversite (bilgisayar programcılığı) okuyorum sektörlerde ilerleyebileceğim bir meslek arıyorum. Bir akrabamız yapıyor bu işi CNC operatörlüğü maaşı iyi dedi fakat ne kadardır bilmiyorum internette yazılanlar doğru mudur bu işin ustası olabilir miyim bilmiyorum. Çizimdir, yazılımdır bu alanları seviyorum teknik ressamlık'da dikkatimi çekti fakat ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten bir boşlukta sürünüyorum sadece...
Çok güzel açıklamışsınız biraz da kişi de bitiyor meslek seçimi bende çok kararsızım.
Elektrik işi düşündüm demişsiniz, inşaat elektrik tesisatıysa Allah korumuş hocam, çok yıpratıcı iş 2 ay dayanabildim.
İnanın ne yapacağımı bilmiyorum ilk defa bir forum altına yorum yapıyorum. Hayatım sağlık okumakla geçti (aile zoruyla) lise hemşirelik üniversite anestezi teknikeri fakat hiçbirinden sonuç alamadım tamamen benim için vakit kaybı oldu. Keşke lisede meslek lisesin de okusaydım da bir meslek edinseydim. 23 yaşındayım şu an tekrardan üniversite (bilgisayar programcılığı) okuyorum sektörlerde ilerleyebileceğim bir meslek arıyorum. Bir akrabamız yapıyor bu işi CNC operatörlüğü maaşı iyi dedi fakat ne kadardır bilmiyorum internette yazılanlar doğru mudur bu işin ustası olabilir miyim bilmiyorum. Çizimdir, yazılımdır bu alanları seviyorum teknik ressamlık'da dikkatimi çekti fakat ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten bir boşlukta sürünüyorum sadece...
Dostum bende cnc düşünüyorum fakat meslek lisesi çıkışlı olmadığım için benim durumum ne olur bilmiyorum. Arasında bir fark oluyor mu?İnşaat elektriğini bende istemedim. Benim istediğim elektrik daha teknik olacaktı. İleri de pnömatik, otomasyon gibi alanlarda kendimi geliştireceğim. Daha çok teknik personel alanda olabileceğim bir elektrik işi arıyordum. İnşaat elektriği daha çok amelelik olacaktı.
Hocam sanayi işi gözüne zor gelmezse yapabileceğin bir iş. Yaşında 23'e gelmiş senin de yönelebileceğin meslek alanı kısıtlı. Sonuçta edineceğin mesleğe çırak olarak başlamış olacaksın, sektörde vasıfsızsın tıpkı benim gibi dolayısıyla yaşında etkisinden dolayı çoğu alanda iş vermezler. Mesela bir fabrikaya gidip CNC öğrenmek istiyorum dersen daha kolay alırlar ve en azından asgari ücret alma şansın var ama bir berbere iş öğrenmek istiyorum diye gitsen öncelikle yaşından dolayı seni çırak olarak almayabilirler, alsalar bile sana verecekleri ücret 15-16 yaşındaki çocuklara verdikleri ücret gibi asgarinin altında olur. Sanayi de çırak olduğun zaman getir götür işleri, ustanın yapmadığı ayak işlerini de yapabileceğin için iş bulma şansın da çok olur ve zamanla da öğrenirsin. Öğrendiğin zamanda kendini geliştirirsin.
Ben şu an 26 yaşındayım ve sizlerin yaşadığını yaşıyorum. CNC işini şu an çıraklıktan yapıyorum. İlerleyen süreçte ne durumda olurum bilmiyorum. Bende bu işi yaptığım için örneklerimi CNC üzerinden yapıyorum. Daha başka meslekleri de araştırabilirsin.