Coca Cola yaptığı AI reklam filmi ile tepki aldı

İsimsizMan09

Hectopat
Noel döneminin vazgeçilmez markalarından Coca Cola, bu yıl reklam kampanyasında yapay zeka (AI) teknolojisini kullanarak büyük bir tartışmanın odağı haline geldi. Markanın geleneksel holiday (tatil) temalı reklamı, bu kez AI teknolojisi kullanılarak hazırlanınca sosyal medyada kullanıcıların tepkisini çekti.

Reklam filminde karlı bir kış manzarasında, ışıl ışıl süslenmiş evlerin arasında ilerleyen ikonik Coca Cola kamyonu görülüyor. Ancak reklamın AI ile üretilmiş olması, kreatif sektör çalışanları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

Sosyal medyada öne çıkan yorumlarda, milyarlarca dolar geliri olan bir şirketin gerçek sanatçılar ve kreatif ekipler yerine yapay zekayı tercih etmesi 'maliyetten kaçınma' olarak değerlendirildi. Kullanıcılar özellikle reklam sektöründeki iş fırsatlarının yapay zekaya devredilmesine tepki gösterdi.

Coca Cola'nın bu kararı, yapay zekanın yaratıcı endüstrilerdeki rolü hakkında da yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

1732126950497.png
1732126963088.png

Bazı kullanıcıların yorumları:

1732127011229.png

1732127040743.png

1732127056427.png

Bu tartışma, yapay zeka teknolojilerinin yaratıcı sektörlerde kullanımının etik boyutunu ve insan emeğinin değerini yeniden gündeme getirdi

--Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yapay zeka ile reklamlar yapılmalı mı?--

Bana kalırsa yapay zeka kullanımı gelecekte kaçınılacak bir şey olmayacak yapay zeka ile filmler bile çekilecek. Firmalara bu kadar tepki göstermek anlamsız. Artık gelişmiş bir çağdayız çok basit şekilde insanların yerine yapay zekaları kullanabiliyoruz.

@İsimsizMan09, milyon dolarlık bir firmanın reklamlarını yapay zeka ile hazırlaması illaki tepki görür ve yapay zeka, tam popüler olmaya başladığı zamanlarda kullanılsa sorun olmaz gibime geliyor ve uzaktan bakınca, bayağı özensiz gözüküyor. Koskoca milyon dolarlık bir firma, birkaç kişi tutamamış mı bunun için? Yazık.

Coco Cola neden güzel bir reklam tasarlasın anlamıyorum yeni yıl kutlamış işte. Yani bir kola firmasından fazla beklenti beklemişler. Tabii yapay zeka her şeye gelecek animasyon güzel olmasa da olsun bir kola firması yeni yıl kutlamak zorunda bile değil.

Coco Cola neden güzel bir reklam tasarlasın anlamıyorum yeni yıl kutlamış işte. Yani bir kola firmasından fazla beklenti beklemişler. Tabii yapay zeka her şeye gelecek animasyon güzel olmasa da olsun bir kola firması yeni yıl kutlamak zorunda bile değil.
Ben reklamı da beğendim aslında. İnsanlar cidden çok tepki göstermişler. Tabi maliyetten kaçınmayabilirlerdi ama yine de güzel olmuş.

2 çekirdekli işlemciyle falan işlemişler görüntüyü sanırım. Kaç milyar dolarlık şirket, AI daha yeni yeni gelişiyor anladım da bu kadar kalitesiz hazırlanmasını da beklemezdim videonun.

Görüntü kalitesi artırılsa gayet iyi bir reklam. 'Gerçek' sanatçılar ve kreatif ekipler de bunun pek üstüne çıkamıyor zaten. Mantıklı hareket. Çalışanların isyanı da işsizlik korkusundan fazlası değil. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı