Çocuk eğitimine baba mı daha çok önemlidir yoksa anne mi?

Çocuk eğitimine baba mı daha çok önemlidir yoksa anne mi?

  • Anne

    Oy: 44 77,2%
  • Baba

    Oy: 13 22,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    57
Ben bir babayım. Bana göre anne daha önemli. Bizden daha çok vakit geçiriyorlar.
 
Suç oranının düşük olduğu, medeni açıdan gelişmiş ve iyi nesiller yetiştiren toplumlara bakın... Bu toplumların hepsinin ortak noktası, yeni nesilleri yetiştirmede çocuk üstünde daha çok etkisi olan kadınların iyi eğitimli olmasıdır. Bir de çocukların geçen arabalara bir şeyler fırlattığı, birbirlerine küfretmeyi marifet sandığı, racon kesmenin adamlık olduğunu sanan toplumlara bakın. Bunun için uzaklara bakmaya gerek yok, dışarı çıkıp 5 dakika yürüyün göreceksiniz.

Siz bugüne kadar kaç tane "iyi eğitimli" medeni bir kadın tarafından büyütülüp anasına sövdürten bir çocuk gördünüz? Bu konudaki fikrim biraz katı, iyi eğitimli nesiller isteniyorsa önce kadınlarının iyi eğitimli olmaları gerekiyor. Bu kısım konuyla alakasız ama birilerinin annesini andığımız çok sık kullanılan bir küfür vardır ya, aslında o küfür tam olması gereken kişiye gidiyor çoğu zaman.
 
Anne çok önemli. Çocuk uzun bir süre onunla vakit geçiriyor. Anne ne kadar kültürlü, bilgili, kendini ifade edebilen, etik değerlere sahip bir kadınsa, çocuk da öyle büyür.
Baba da önemlidir. Anneyle olan tutumu, çocukla geçirdiği nitel süre, ilgilenme düzeyi, alaka düzeyi.
 
İki ebeveynin de çalıştığını göz önüne alırsak hem anne hem de Baba'nın ikisi de büyük önem arz ediyor iken çevrede büyük bir etkendir. Ama klasik bir Türk ailesi derseniz çocuk eğitiminde anne daha önem arz eder.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı