CoD MW2'de neden Türkçe yok?

@alperen5526 kaldı ki Türkçe dil desteği yoksa almayız falan diyorlar da oyun yapımcılarının da Türkiye'de satış yapma gibi bir amaçlarının olduğunu açıkçası sanmıyorum.

Tepki göstermen gereken kişi sence bu oyun yapımcıları mı?

1654841505896.png

800 TL 50 dolar bile etmiyor :D

Konuyu hemen siyasete çekme. Ben ekonomi ile ilgili bir şey mi söyledim?

Türkiye pazarından az para geliyor, bir de oyuncular korsan oynuyor falan.

Daha yazdığım mesajı okumamışsın bile. Arap ülkelerinde veya Polonya'da Call of Duty, Türkiye'de kazandığından daha fazla para mı kazanıyor sanıyorsun? Hayır. Call of Duty, Türkiye'de Polonya+Arap ülkelerinde toplam sattığı miktardan daha fazla satıyor, ama onların dilini oyuna eklerken bizimkini eklemiyorlar. Yani geç bu "Az para geliyor." zırvalarını, yok öyle bir şey.

Zahmet olmazsa global dil olan İngilizce öğrenin.

İngilizcemin senden iyi olduğuna eminim, İngilizce biliyoruz yani. Burada mesela yabancı dil bilip bilmemek değil, o kadar para veriyorsak kendi dilimizde oynamak da bizim hakkımız. Senin gibi firma biatçıları olduğu sürece daha uzun süre Türkçe oyun oynayamayız, adam kendi dili yok diye tepki göstereceğine "Git İngilizce öğren." diyor 😀

Şu "Az satış var." zırvalarını geçin artık, o kadar komik görünüyorsunuz ki. The Last of Us Part I Türkçe dil desteği+dublaj ile geliyor, demek ki isteyince yapılabiliyormuş. Oyunlar Türkiye'de oyunlarda dili desteklenen olan çoğu ülkeden daha fazla satıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Çoğu oyunlar global fiyatının altında satılıyor TR'ye. Oyun yapımcılarının yapacak bir şeyi yok, 60$ olan bir oyunu 100 TL gibi komik bir rakama mı satmalarını bekliyorsun?
Arap ülkelerinde
Olaya sadece bu bakış açısıyla bakmamak lazım. Ne kadar konuşulup konuşulmadığı önemli. İstatistik verilerle bakmak lazım işin içine.
İngilizcemin senden iyi olduğuna eminim
Peki :D
o kadar komik görünüyorsunuz ki.
Senin de bu halin bana komik geliyor, göreceli kavram :)
o kadar para veriyorsak kendi dilimizde oynamak da bizim hakkımız
Evet, o kadar para veriyorsun. Mesela Cyberpunk'u indirimle 7 dolara alıyorsun. Gerçekten iyi para veriyorsun. 60 dolar oyunu 14 dolara alıyorsun. Dikkat et kardeşim, oyun yapımcılarına bu kadar para verme sonra bak Türkçe dil desteği getirmiyorlar :D

Evet, o kadar para veriyorsun. Mesela Cyberpunk'u indirimle 7 dolara alıyorsun. Gerçekten iyi para veriyorsun.

O kadar komik durumdasın ki, alımlar satılan ülkelerdeki fiyata ve alan halkın durumuna göre değerlendirilir. Yani "7 dolara alıyorsun çok ucuz." gibi bir söylem komediden başka bir şey değil çünkü o 7 dolar burası için pahalı ve satın alanlar biz olduğumuza göre buranın şartlarıyla değerlendirilir. Ama boş ver zamanımı sana bir şeyler öğretmeye çalışarak heba etme niyetim yok, sen devam et bildiğin gibi 😀

60$ olan bir oyunu 100 TL gibi komik bir rakama mı satmalarını bekliyorsun?

Kim bunu söyledi, argüman kalmayınca uydurmuşsun hemen. Ben oyunlar 100TL olsun demiyorum, bizim şartlarımızda bu kadar pahalı olan oyunlara bir zahmet Türkçe alt yazı eklensin diyorum. Gönüllü grupların bile ücretsiz yaptığı bir şey için "Oyunlar satılmıyor diye yapmıyorlar." demek gülünçlüktür.

Olaya sadece bu bakış açısıyla bakmamak lazım. Ne kadar konuşulup konuşulmadığı önemli. İstatistik verilerle bakmak lazım işin içine.

Ne kadar konuşulup konuşulmadığı değil, pazar potansiyeli önemli. Arapça konuşan herkes Call of Duty alacak mı sanıyorsun? Belli bir potansiyel olur ve kitle ona göre belirlenir, bu işlerin nasıl yapıldığı ile ilgili hiçbir bilgin yok. Ona bakılırsa Türkçe sadece Türkiye'de konuşulmuyor, farklı birçok lehçesi birçok yerde konuşuluyor. Bu da nereden baksan Türkçe konuşan 150 milyon insan var demektir.

Daha yazdığım mesajı okumamışsın bile. Arap ülkelerinde veya Polonya'da Call of Duty, Türkiye'de kazandığından daha fazla para mı kazanıyor sanıyorsun? Hayır. Call of Duty, Türkiye'de Polonya+Arap ülkelerinde toplam sattığı miktardan daha fazla satıyor, ama onların dilini oyuna eklerken bizimkini eklemiyorlar. Yani geç bu "Az para geliyor." zırvalarını, yok öyle bir şey.

İngilizcemin senden iyi olduğuna eminim, İngilizce biliyoruz yani. Burada mesela yabancı dil bilip bilmemek değil, o kadar para veriyorsak kendi dilimizde oynamak da bizim hakkımız. Senin gibi firma biatçıları olduğu sürece daha uzun süre Türkçe oyun oynayamayız, adam kendi dili yok diye tepki göstereceğine "Git İngilizce öğren." diyor 😀

O kadar komik durumdasın ki, alımlar satılan ülkelerdeki fiyata ve alan halkın durumuna göre değerlendirilir. Yani "7 dolara alıyorsun çok ucuz." gibi bir söylem komediden başka bir şey değil çünkü o 7 dolar burası için pahalı ve satın alanlar biz olduğumuza göre buranın şartlarıyla değerlendirilir. Ama boş ver zamanımı sana bir şeyler öğretmeye çalışarak heba etme niyetim yok, sen devam et bildiğin gibi 😀

Kim bunu söyledi, argüman kalmayınca uydurmuşsun hemen. Ben oyunlar 100TL olsun demiyorum, bizim şartlarımızda bu kadar pahalı olan oyunlara bir zahmet Türkçe alt yazı eklensin diyorum. Gönüllü grupların bile ücretsiz yaptığı bir şey için "Oyunlar satılmıyor diye yapmıyorlar." demek gülünçlüktür.

Ne kadar konuşulup konuşulmadığı değil, pazar potansiyeli önemli. Arapça konuşan herkes Call of Duty alacak mı sanıyorsun? Belli bir potansiyel olur ve kitle ona göre belirlenir, bu işlerin nasıl yapıldığı ile ilgili hiçbir bilgin yok. Ona bakılırsa Türkçe sadece Türkiye'de konuşulmuyor, farklı birçok lehçesi birçok yerde konuşuluyor. Bu da nereden baksan Türkçe konuşan 150 milyon insan var demektir.

Brocum komik olan sensin adam çalışana maaşını dolarla verip faturasını dolarla ödeyip yazık ya bunlar alamaz TL endeksli mi satalım diyecek 😂. Güldürdün

@alperen5526 olayı neden hemen siyasete çekiyorsun? Ubisoft belki çalışanlarına TL ile ödeme yapıyor :D

@alperen5526 olayı neden hemen siyasete çekiyorsun? Ubisoft belki çalışanlarına TL ile ödeme yapıyor :D
Özür dilerim ya Ubisoft Bayburt ofisini unutmuşum tamamen benim hatam
Dünya da en çok konuşulan diller :
1. Çince
2. İngilizce
3. İspanyolca
4. Hintçe
5. Arapça
6. Rusça
7. Malayca
8. Bengalce
9. Portekizce
10. Fransızca

Bu da istatistik olarak burada dursun 😊

@alperen5526 Cyberpunk 2077 mesela. Oyunun global fiyatı 60$, TR'deki kuruyla 14$ ediyor. Oyun yapımcıları 14$ gibi bir para görünce Tanrı'ya şükür ediyordur herhalde :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı