Çözüldü CoD Warzone oynarken Discord'un takılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sharkie

Kilopat
Yer
Bornova, İzmir
Daha fazla  
Arkadaşalar merhaba, konuda da bahsettiğim gibi CoD Warzone oynarken Discord takılıyor. Zamanın %90ında benim sesim karşıya gitmiyor. Ben onları bazen duyabiliyorum. Bazen de benim sesimin laglı geldiğini söylüyorlar. Oyunu aşağı aldığımda sesim gidiyor hiçbir sıkıntı olmadan. Sistemim şu şekilde;

i5 7300HQ.
4 GB GTX 1050 (Mobile)
8 GB RAM.
256 GB SSD var laptopta.

Fark ettiğim üzere oyun sırasında RAM kullanımı %90'ları aşıyor. İşlemci zaten %100'e yakın. Oyunu en düşük ayarlarda oynuyorum 1280X720 çözünürlükte. Normalde laptop ekranı Full HD. Görev yöneticisinden Discord’u gerçek zamanlı ayarlarsam düzeleceğini okumuştum. Evet düzeliyor ama benim FPS 45'lere düşüyor (normalde 60-70 arası alıyorum). Bunun başka bir yolu var mıdır? Bir 8 GB RAM daha alsam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sadece RAM tek başına yetmeyebilir zira işlemci kullanımı da tavan yapmış.
Ama isterseniz deneyebilirsiniz bir nebze de olsa sistemi hafifletir.
RAM elime ulaştı, 8 Gb Kingston RAM aldım, MHz, CL ve voltaj değerleri birebir aynı. Kesinlikle bu yüzden oluyormuş. Şu anda hiçbir sorun yaşamıyorum. Dual channel ile birlikte 20 FPS kadar bir kazancım oldu. Alt+ Tab yaparken bilgisayar donuyor, kasıyor, işlem yaptırmıyordu. Şu anda bu sorunların hiçbiri kalmadı. Sekmeler arası geçiş çok kolay ve Discord sorunu da çözüldü.

En büyük problem RAM'dir. Discord 500 MB'lik bir RAM tüketiyor ve bu felaket demektir. Arkadaşımda 16 GB RAM var oyun 9 GB Kullanıyor? Yani bizde ki 8 GB RAM'in %20 ile %25'i zaten başka programlara ve sisteme ayrılmış durumda bir de Discord açarsan RAM Kafayı yer. Oyun İçerisinden Konuş ya da RAM al bu dolarda alabilirsen tabii.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı